Νέο ηλεκτρικό μοντέλο πόλης ετοιμάζει η Honda

Πέτρος Σηφαλάκης
Νέο ηλεκτρικό μοντέλο πόλης ετοιμάζει η Honda
Στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης το Μάρτιο, η Honda θα μας δείξει το όραμά της για τα αυτοκίνητα πόλης μέσω ενός εντυπωσιακού πρωτοτύπου.

Κοντεύουν δύο χρόνια από τότε που είδαμε για πρώτη φορά το Honda Urban EV Concept, ένα πρωτότυπο που παρουσίασε η Honda για να μας δείξει πως σκέφτεται τα μελλοντικά αυτοκίνητα πόλης. Τον ερχόμενο Μάρτιο, η ιαπωνική φίρμα θα επιστρέψει δριμύτερη και θα μας δείξει την εξέλιξή του, μέσω ενός νέου concept car.

Η εμφάνισή του θα θυμίζει αρκετά αυτή του προηγούμενου πρωτοτύπου, με στρογγυλά φωτιστικά σώματα εμπρός και φουτουριστικό ντιζάιν. Οι εξωτερικοί καθρέπτες έχουν αντικατασταθεί από κάμερες, υπάρχει επιφάνεια που μπορείς να δείξεις μηνύματα σε άλλους οδηγούς γύρω σου και γενικά, η τεχνολογία βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Έχει ηλεκτροκινητήρα, αλλά δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες για την απόδοση ή την αυτονομία του, ενώ η Honda επιβεβαίωσε ότι σύντομα η έκδοση παραγωγής του θα περάσει στην αγορά, ακόμη και μέσα στο 2019! Αναμφίβολα, θα παίξει ένα πολύ σημαντικό ρόλο στο πλάνο της Honda, που ονομάζεται Electric Vision και θέλει να έχει τα δύο τρίτα των αυτοκινήτων που πουλάει στην Ευρώπη με ηλεκτρικούς κινητήρες, έως και το 2025.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!