Το SEAT Leon έρχεται ως σεντάν το 2020

Πέτρος Σηφαλάκης
Το SEAT Leon έρχεται ως σεντάν το 2020
Σύντομα, το ισπανικό μικρομεσαίο μοντέλο θα διατίθεται και σε τετράθυρη έκδοση, αντικαθιστώντας το μέτριο σε πωλήσεις Toledo.

Η νέα γενιά του SEAT Leon περιμένουμε να αποκαλυφθεί σε λίγους μήνες και μάλιστα από το επόμενο έτος, το μοντέλο θα διατίθεται και ως τετράθυρο σεντάν. Αυτό το ρόλο είχε μέχρι σήμερα το Toledo στην γκάμα της μάρκας, όμως αποφάσισαν ότι μπορεί να καλυφθεί και από το Leon. Όπως και η χάτσμπακ εκδοχή του θα βασίζεται στην πλατφόρμα MQB Evo και θα αλλάξει ελαφρώς η σχεδίασή του, πηγαίνοντας προς το μοτίβο που χαράσσει το Tarraco, το νέο μεγάλο SUV της SEAT.

Η γκάμα των κινητήρων του Leon θα ξεκινά από τον 1.0 TSI, θα συνεχίζει στον 1.5 TSI Evo και θα καταλήγει στον 2.0 TSI, ενώ θα υπάρχουν και ντίζελ TDI στα 1.6 και 2.0 λίτρα. Περιμένουμε να δούμε και νέες υβριδικές εκδόσεις, ενώ τα σασμάν θα είναι είτε εξατάχυτα χειροκίνητα, είτε αυτόματα διπλού συμπλέκτη DSG των επτά σχέσεων. Το νέο SEAT Leon θα το δούμε μέχρι το τέλος του 2019 σε κάποια από τις μεγάλες ευρωπαϊκές εκθέσεις και στη συνέχεια θα περάσει στην παραγωγή.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!