Ξανά στο δρόμο ο Γιούαν Μακ Γκρέγκορ

Γιώργος Βαρίνος
Ξανά στο δρόμο ο Γιούαν Μακ Γκρέγκορ
O γνωστός ηθοποιός και πρεσβευτής της UNICEF Γιούαν Μακ Γκρέγκορ και ο κολλητός του φίλος επίσης ηθοποιός και συγγραφέας Τσάρλι Μπούρμαν ετοιμάζονται να κάνουν άλλο ένα αξέχαστο ταξίδι, διασχίζοντας την Αμερικανική ήπειρο από τη Γη του Πυρός στο νότο μέχρι την Αλάσκα στο βορρά.

Ξέχωρα από την ιδιότητά τους ως ηθοποιοί, οι δύο φίλοι έγιναν γωστοί στο παγκόσμιο μοτοσυκλετιστικό κοινό με το ταξίδι τους Long Way Round,όταν τον Απρίλιο του 2004 ξεκίνησαν από το Λονδίνο με κατεύθυνση ανατολική, και αφού διέσχισαν όλη την Ευρασία, πέταξαν μέχρι το Άνκορατζ της Αλάσκα περνώντας την Βερίγγειο Θάλασσα, για να συνεχίσουν το ταξίδι τους στο έδαφος της Βόρειας Αμερικής, με προορισμό την Νέα Υόρκη, στην οποία και έφτασαν τον Ιούλιο του 2004, έχοντας διανύσει 30.400 χιλιόμετρα. Το δεύτερο τους ταξίδι, με την ονομασία Long Way Down, ξεκίνησε τον Μαίο του 2007 και ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του ίδιου έτους, με αφετηρία την Σκωτία και προορισμό το ακρωτήρι της Καλής Ελπίδας, έχοντας διασχίσει με νότια κατεύθυνση τις ηπείρους της Ευρώπης και της Αφρικής. Στην διαδρομή τους σταμάτησαν σε πολλά σημεία και μοίρασαν φάρμακα για λογαριασμό της UNICEF.

Τώρα οι δύο φίλοι, ετοιμάζονται για το τρίτο ταξίδι το Long Way Up, που θα έχει ως αφετηρία την Γη του Πυρός, την απόληξη της Νοτίου Αμερικής δηλαδή και προορισμό το βορειότερο σημείο της Αλάσκα, στην Βόρειο Αμερική, με την απόσταση που χωρίζει τα δύο αυτά σημεία να είναι περίπου 25.000 χλμ. Μαζί τους φυσικά θα υπάρχει και ένα συνεργείο κινηματογράφισης αλλά και οχήματα υποστήριξης...

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!