Μέλος του Automotive Hall of Fame ο Σέρτζιο Μαρκιόνε!

Δημήτρης Γράτσος
Μέλος του Automotive Hall of Fame ο Σέρτζιο Μαρκιόνε!
Από το καλοκαίρι του 2019 ο πρώην ισχυρός άντρας της Fiat Chrysler Automobiles, ο οποίος απεβίωσε πριν περίπου έξι μήνες, θα αποτελεί μέλος του αυτοκινητιστικού Hall of Fame.

Έχουν περάσει σχεδόν 6 μήνες από τις 25 Ιουλίου του 2018, ημέρα κατά την οποία «έφυγε» ο Σέρτζιο Μαρκιόνε σε ηλικία 66 ετών. Η διάσωση της Chrysler μέσω της συγχώνευσης με τη Fiat και η γενικότερη κερδοφόρα πορεία του FCA Group πιστώνονται στον πρώην CEO του Ομίλου και αυτό το έργο αναμένεται να λάβει την αντίστοιχη αναγνώριση, από το αυτοκινητιστικό Hall of Fame. Το Automotive Hall of Fame κλείνει φέτος τα 80 χρόνια από την ίδρυση του, η έδρα του βρίσκεται στο Dearborn του Michigan και σκοπός του είναι να αποτίει φόρο τιμής σε όσους έχουν σημαντική συμβολή στην ιστορία της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το bwin Tennis Leaderboard με εντυπωσιακά έπαθλα* ξεκίνησε! *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις. | 21+

Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα, περισσότερα από 275 άτομα (άνδρες και γυναίκες) έχουν εισέλθει στο Automotive Hall of Fame, ενώ για το 2019 προβλέπονται σημαντικές «αφίξεις», πέρα από τον Σέρτζιο Μαρκιόνε, όπως η οδηγός αγώνων Janet Guthrie, o συνιδρυτής της American Axle Manufacturing Richard E. Dauch και ο Pat Ryan, δημιουργός της πρώτης αντιπροσωπείας αυτοκινήτου η οποία πρόσφερε τη δυνατότητα χρηματοδότησης και ασφάλισης αυτοκινήτων.

«Από το 1939, το Automotive Hall Fame αποτίει φόρο τιμής, στα άτομα που έχουν επηρεάσει σημαντικά την αυτοκινητοβιομηχανία και τον κόσμο της. Πιστεύουμε ότι αυτοί οι τέσσερις άνθρωποι αξίζουν της συγκεκριμένης τιμής, χάρη στα εξαιρετικά επιτεύγματά τους και τις καινοτομίες τους», δήλωσε ο Ramzi Hermiz, πρόεδρος του Automotive Hall Fame και διευθύνων σύμβουλος της Shiloh Industries.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!