To Volvo V40 θα αντικατασταθεί από ένα κουπέ SUV

Πέτρος Σηφαλάκης
To Volvo V40 θα αντικατασταθεί από ένα κουπέ SUV
Η πρόταση της Volvo στην κατηγορία των premium μικρομεσαίων μοντέλων θα αντικατασταθεί μέσα στο 2019, πιθανότατα από ένα SUV με κουπέ γραμμές, που δεν υπάρχει στην γκάμα της φίρμας.

Η Volvo βλέπει ότι οι πωλήσεις των SUV της πάνε πάρα πολύ καλά, με τα XC40, XC60 και XC90 να έχουν πολύ καλά νούμερα κάθε χρόνο. Το V40 από την άλλη, είναι αυτή τη στιγμή το παλαιότερο μοντέλο στην γκάμα της και οι Σουηδοί θα το αντικαταστήσουν μέσα στο τρέχον έτος.

Ακόμη δεν γνωρίζουμε κάτι επίσημο όμως λέγεται ότι τη θέση του θα πάρει ένα νέο SUV με κουπέ γονίδια, μια κατηγορία που γνωρίζει μεγάλη επιτυχία όμως η Volvo δεν έχει δραστηριοποιηθεί ακόμη σε αυτή. Η είδηση ότι το V40 θα σταματήσει να πωλείται μέσα στο 2019, προέρχεται από το βρετανικό Autocar.

Η κίνηση αυτή είναι από τη μια λογική, αν αναλογιστείς ότι το αυτοκίνητο παρουσιάστηκε στην πρώτη του γενιά το 2012 και είναι το μόνο αυτή τη στιγμή στην γκάμα, που δεν βασίζεται στις νεότερες πλατφόρμες SPA και CMF της μάρκας. Από την άλλη όμως, οι πωλήσεις του V40 είναι άκρως ικανοποιητικές, με πάνω από 70.000 πωλήσεις στην Ευρώπη ετησίως. Πάντως, οι πωλήσεις του έχουν υποχωρήσει αρκετά από το 2015 και μετά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!