Η νέα Skoda Octavia έρχεται μέσα στο 2019

Πέτρος Σηφαλάκης
Η νέα Skoda Octavia έρχεται μέσα στο 2019
Το μοντέλο που έχει συνδέσει το όνομά του με τη Skoda συνεχίζει την πολύ καλή πορεία του και στο έτος που διανύουμε, θα παρουσιαστεί η νέα γενιά του.

Η Octavia είναι το πιο επιτυχημένο Skoda, χωρίς αμφιβολία, καταφέρνοντας να βοηθήσει τη φίρμα να αλλάξει το ίματζ της από τα τέλη της δεκαετίας του '90. Η σημερινή της γενιά βρίσκεται στην αγορά εδώ και κάποια χρόνια όμως παραμένει στην επικαιρότητα χάρη στις ανανεώσεις που δέχεται από την τσεχική εταιρεία.

Στο τέλος του 2019 θα δούμε και τη νέα της γενιά, η οποία θα κρατήσει τις βασικές αξίες του μοντέλου. Ο σχεδιασμός θα παραμείνει «ήσυχος» χωρίς... εξάρσεις όμως θα υιοθετηθεί ένα κουπέ στυλ με ελαφρώς κεκλιμένη γραμμή οροφής.

Το τελευταίο θα γίνει πολύ προσεκτικά, ώστε ο αέρας για τα κεφάλια των πίσω επιβατών να παραμείνει αρκετός και ο χώρος αποσκευών, ένα βασικό ατού των Octavia, να φτάνει τα περίπου 600 λίτρα χωρητικότητας. Θα βασίζεται στην πλατφόρμα MQB και θα φορά όλους τους σύγχρονους κινητήρες του Volkswagen Group, από τον 1.5 TSI, μέχρι τον 2.0 TSI και τον νέο 1.5 TDI που περιμένουμε να παρουσιαστεί. Θα υπάρχουν εκδόσεις με υβριδικό σύστημα 48V και στην κορυφή, θα είναι η Octavia RS με περίπου 250 ίππους!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!