Επισημοποιήθηκε η συνεργασία της Ford με τη Volkswagen

Πέτρος Σηφαλάκης
Επισημοποιήθηκε η συνεργασία της Ford με τη Volkswagen
Δύο κολοσσοί για τον κόσμο της αυτοκίνησης ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να εξελίξουν νέες τεχνολογίες και να λανσάρουν από κοινού επαγγελματικά μοντέλα.

Γνωρίζαμε ότι η Ford θα συνεργαστεί με τη Volkswagen μέσα στο νέο έτος από διάφορες δηλώσεις και φήμες, όμως πλέον όλα είναι επίσημα. Οι δύο πλευρές προχώρησαν σε μια ανακοίνωση που επιβεβαιώνει όλα αυτά και αναλύουν τους τομείς όπου θα συνεργαστούν.

Ξεκαθάρισαν, ότι είναι μόνο μια συμμαχία και δεν υπάρχει πρόθεση εξαγοράς κάποιου ποσοστού της μιας εταιρείας από την άλλη. Βασικός στόχος τους είναι η εξοικονόμηση χρημάτων και η εξέλιξη νέων τεχνολογιών γύρω από την αυτόνομη οδήγηση, όμως υπάρχει και κάτι που θα δούμε πιο άμεσα. Από το 2022 και μετά, θα λανσαριστούν στην αγορά επαγγελματικά μοντέλα τα οποία θα εξελιχθούν από κοινού.

Μιλάμε τόσο για κλειστά βαν όσο και για pick-up αυτοκίνητα. Συγκεκριμένα, το Transit Custom θα είναι η βάση για ένα μεγάλο βαν, το Ranger θα είναι η βάση για το μεσαίο pick-up και η Volkswagen θα εξελίξει ένα μικρότερο βαν που θα χρησιμοποιήσουν και οι δύο εταιρείες. Σύμφωνα με τις προβλέψεις τους, αυτή η συνεργασία θα τους αποφέρει βελτιωμένα οικονομικά αποτελέσματα πριν από το 2023.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!