Με αυτό τον τρόπο τα παλιά αυτοκίνητα αποκτούν οθόνη πολυμέσων! (pics & vid)

Πέτρος Σηφαλάκης
Με αυτό τον τρόπο τα παλιά αυτοκίνητα αποκτούν οθόνη πολυμέσων! (pics & vid)
«Επανάσταση» στα συστήματα infotainment φέρνει η Pioneer, η οποία με μια απλή συσκευή και το απαραίτητο λογισμικό, μετατρέπει ένα κοινό smartphone σε οθόνη αυτοκινήτου.

Σήμερα, το σύστημα infotainment είναι ένας καθοριστικός παράγοντας στην τελική επιλογή ενός καινούργιου αυτοκινήτου, από μια πολύ μεγάλη μερίδα αγοραστών. Ειδικά οι νεότεροι δεν φαντάζονται το αυτοκίνητό τους χωρίς την οθόνη πολυμέσων, μέσω της οποίας ελέγχουν κινητό τηλέφωνο, κλήσεις, μουσική, πλοήγηση και πολλά ακόμη. Παλαιότερα όμως, τα συστήματα infotainment ήταν ανύπαρκτα, στα περισσότερα μοντέλα ή απαρχαιωμένα σε όσα τα συναντούσαμε.

Τη λύση έδωσαν οι aftermarket επιλογές με λειτουργικό Android ή και οι πιο απλές, όμως τι κάνουμε αν το αυτοκίνητό μας δεν έχει υποδοχή για 2DIN; Τα αυτοσχέδια πλαίσια είναι συνήθως κακόγουστα ή καταργούν διάφορες πρακτικές θήκες που μπορεί να υπάρχουν στην κεντρική κονσόλα, για αυτό και η Pioneer μας παρουσιάζει μια πολύ απλή λύση που θα αρέσει στους κατόχους παλαιών αυτοκινήτων με 1DIN υποδοχή. Η συσκευή έχει το κλασικό μέγεθος των απλών CD πηγών, όμως υπάρχει μια βάση στήριξης για smartphone.

Με την εγκατάσταση της απαραίτητης εφαρμογής στο κινητό, γίνεται ένα πρώτης τάξεως σύστημα πολυμέσων με χάρτες, απευθείας σύνδεση με Spotify ή άλλες εφαρμογές μουσικής, στοιχεία κατανάλωσης και υπολογιστή ταξιδίου του αυτοκινήτου, ακόμη και σύνδεση με αισθητήρες παρκαρίσματος για να προβάλλει βοηθητικό γράφημα για το παρκάρισμα!

Υποστηρίζει βέβαια και φωνητικές εντολές ενώ το τηλέφωνο θα μπορεί να φορτίζεται κατευθείαν από το αυτοκίνητο για να μη πέφτει η μπαταρία του κατά τη χρήση. Ούτως ή άλλως με τις οθόνες των σύγχρονων smartphone να έχουν ξεπεράσει τις έξι ίντσες, δεν έχει πραγματικά τίποτα να ζηλέψει από τα νέα infotainment που παρουσιάζουν οι εταιρείες αυτοκινήτων! Άλλωστε, έχουμε δει παρόμοιες λύσεις και σε καινούργια αυτοκίνητα, με εργοστασιακές υποδοχές για τηλέφωνο και αντίστοιχο λογισμικό σε εφαρμογή. Η τιμή του συστήματος της Pioneer δεν είναι απαγορευτική καθώς στις ΗΠΑ κοστίζει 150 δολάρια. Θα είναι σύντομα διαθέσιμο, μέσα στους πρώτους μήνες του έτους!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!