Ο Νάσερ Αλ Ατίγια κρατάει την πρωτοπορία στο Dakar

Γιώργος Βαρίνος
Ο Νάσερ Αλ Ατίγια κρατάει την πρωτοπορία στο Dakar
Μπορεί ο Λεμπ παρά τις ατυχίες να πιέζει και να ανεβαίνει θέσεις, ωστόσο ο Νάσερ Αλ Ατίγια δείχνει πολυ δυνατός και διατηρεί την πρώτη θέση στον απίστευτα δύσκολο φετινό αγώνα.

Σε έναν αγώνα γεμάτο ηρωικούς celebrities οδηγούς, ο 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο WRC Σεμπαστιάν Λεμπ προσπαθεί με το ταλέντο του και την εμπειρία του να ξεχωρίσει. Ο Λεμπ ταλαιπωρήθηκε από τρία σκασμένα ελαστικά στην 4η ειδική αλλά στην 5η βελτίωσε την θέση του ανεβαίνοντας 5ος γενικής. Ο συνοδηγός του, Ντανιέλ Ελενά, είναι έξαλλος με τα λάθη του rοad book και τα έχει βάλει με την οργάνωση του αγώνα.

Αδιαφιλονίκητο φαβορί ωστόσο φαντάζει ο Νάσερ Αλ Ατίγια με το σιδηρόφρακτο Toyota Hilux της Gazoo Racing που δεν σπάει και δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα και φυσικά βρίσκεται στην πρώτη θέση.

Δεύτερος είναι η Αλεπού της Ερήμου. Ο Στεφάν Πετερανσέλ απέχει αρκετά από τον Αλ Ατίγια αλλά κανείς δεν μπορεί να βγάλει από την διεκδίκηση της νίκης τον 15 φορές νικητή του Dakar. O Πετερανσέλ τα έχει βρει λίγο σκούρα αλλά σίγουρα θα βάλει το κεφάλι κάτω και θα προσπαθήσει να πιάσει τον Νάσσερ.

Πίσω του είναι ένας άλλος νικητής του Dakar ο Νάνι Ρόμα, ο οποίος κοντράρει στα ίσια τον Πετερανσέλ με μόλις 10 λεπτά να τους χωρίζουν. Να μην ξεχνάμε πως 10 λεπτά στο Dakar είναι κάτι σαν 1 δευτερόλεπτο σε αγώνες πίστας...

Έκπληξη του αγώνα χαρακτηρίζεται ο Πολωνός, Τζακούμπ Πρυζγκόνσκι, που για την ώρα φιγουράρει στην 4η θέση αλλά μάλλον στην επόμενη ειδική θα χάσει την θέση του από τον Λεμπ, που όπως είπαμε στην αρχή βρίσκεται στην 5η θέση. Το Σάββατο ήταν ημέρα ξεκούρασης για τα πληρώματα και ο αγώνας «εκκινεί» ξανά την Κυριακή με μία ειδική διαδρομή Arequipa-San Juan de Marcona μήκους 309 χλμ. που γίνεται αυτή τη στιγμή που διάβάζετε αυτές τις γραμμές.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!