«Πεντάστερο» το Jaguar I-Pace στο Euro NCAP! (vid)

«Πεντάστερο» το Jaguar I-Pace στο Euro NCAP! (vid)

«Πεντάστερο» το Jaguar I-Pace στο Euro NCAP! (vid)

Το ηλεκτρικό SUV της Jaguar σημείωσε υψηλές βαθμολογίες σε όλες τις κύριες κατηγορίες ασφαλείας της αξιολόγησης του Euro NCAP.

Το Jaguar I-Pace διακρίθηκε στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP, καθώς βαθμολογήθηκε με πέντε αστέρια, επιβεβαιώνοντας ότι αποτελεί ένα εκ των ασφαλέστερων οχημάτων της κατηγορίας του και όχι μόνο. Το πρώτο SUV ηλεκτρικών επιδόσεων της Jaguar σημείωσε 91% στην προστασία των ενήλικων επιβατών, 81% στην προστασία των παιδιών - επιβατών και 81% για την υποβοήθηση ασφαλείας. 

Επίσης, το I-Pace συγκέντρωσε υψηλή βαθμολογία, τόσο σε ότι αφορά στις επιδόσεις πλευρικής ενίσχυσης, όσο και στην δοκιμή πλευρικής πρόσκρουσης με κατάλληλη προστασία όλων των κρίσιμων σημείων του σώματος. Μετά από τα παραπάνω αποτελέσματα και τα τρία μέλη της οικογένειας Pace SUV της Jaguar (E-Pace, F-Pace και I-Pace), έχουν σημείωσει τη μέγιστη βαθμολογία των πέντε αστέρων στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP, ενώ την ίδια στιγμή το I-Pace αποτελεί το δέκατο κατά σειρά μοντέλο της βρετανικής φίρμας, το οποίο λαμβάνει πέντε αστέρια. 

Να σημειωθεί ότι το ηλεκτρικό SUV της Jaguar διαθέτει προηγμένες τεχνολογίες ασφάλειας για την προστασία των πεζών, ενώ προσφέρει και ένα πλήρες σετ εξελιγμένων συστημάτων υποβοήθησης οδηγού, όπως το Σύστημα Ευπροσάρμοστου Ρυθμιστή Ταχύτητας Κίνησης (Adaptive Cruise Control) με Σύστημα Υποβοηθούμενης Οδήγησης (Steering Assist), το Σύστημα Υποβοήθησης για «Τυφλά Σημεία» (Blind Spot Assist) και το Σύστημα Υποβοήθησης παρκαρίσματος 360o.