Το νέο ηλεκτρικό ΙΧ της Volkswagen θα στοιχίζει όσο ένα Golf Diesel (pics & vid)

Πέτρος Σηφαλάκης
Το νέο ηλεκτρικό ΙΧ της Volkswagen θα στοιχίζει όσο ένα Golf Diesel (pics & vid)
Η Volkswagen δίνει στη δημοσιότητα μερικές φωτογραφίες και βίντεο από το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της, με αρκετό καμουφλάζ φυσικά αφού δεν έχει παρουσιαστεί ακόμη και μας λέει μερικές λεπτομέρειες για αυτό.

Η έκδοση παραγωγής του ID Hatchback δεν είναι πολύ μακριά και η Volkswagen σχεδιάζει την εκκίνηση της παραγωγής του σε λιγότερο από ένα χρόνο. Συγκεκριμένα, σκοπεύει μέχρι τον Νοέμβρη του 2019 να έχει περάσει στην παραγωγή, ενώ θα παρουσιαστεί λίγους μήνες νωρίτερα. Θα έχει διαστάσεις παρόμοιες με του Golf και θα στοιχίζει όσο ένα Golf με ντίζελ κινητήρα.

Παράλληλα θα είναι το πρώτο μοντέλο που θα βασίζεται στην πλατφόρμα MEB του ομίλου Volkswagen, μια πλατφόρμα που εξελίχθηκε αποκλειστικά για ηλεκτροκίνητα μοντέλα και θα βασίζει όλα τα δημιουργήματα του ομίλου στα επόμενα χρόνια.

Ξέρουμε ότι η έκδοση παραγωγής του ID Hatchback θα έχει κινητήρα 170 ίππων που θα κινεί τους πίσω τροχούς, για καλύτερη εκμετάλλευση των χώρων εμπρός και εντυπωσιακά μικρό κύκλο στροφής, ενώ η τοποθέτηση του κινητήρα στο πίσω μέρος θα επιτρέψει στους σχεδιαστές να δημιουργήσουν μια ευρύχωρη καμπίνα.

Σύμφωνα με τη Volkswagen, η αυτονομία του θα είναι περίπου στα 550 χιλιόμετρα, μια πολύ εντυπωσιακή τιμή για ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο. Τα 550 χιλιόμετρα ωστόσο είναι σε ιδανικές συνθήκες και πολύ δύσκολα θα τα δούμε στο δρόμο. Η τιμή που ανακοινώνεται ως πιο κοντά στην πραγματικότητα είναι τα 467 χιλιόμετρα, που και πάλι είναι εξαιρετικά! Μάλιστα, η φίρμα λέει ότι θα μπορεί να φορτίζει στο 80% του μέσα σε μόλις μισή ώρα, από άδειο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!