Ιαβέρης: «Δεν υπάρχει γονιός, που δεν θα έδινε νεφρό στο παιδί του»

Πέτρος Σηφαλάκης
Ιαβέρης: «Δεν υπάρχει γονιός, που δεν θα έδινε νεφρό στο παιδί του»
Μετά από την επιτυχημένη μεταμόσχευση νεφρού, για τον γιο του Τάσου Μαρκουίζου (Ιαβέρη), ο πρώην οδηγός αγώνων μας λέει ότι απλώς έκανε το χρέος του ως γονιός.

Πριν από μερικά χρόνια ο Κωνσταντίνος Μαρκουίζος, γιος του Ιαβέρη, διαγνώστηκε ως νεφροπαθής και από τότε, έχει μπει σε μια περιπέτεια με την υγεία του.

Αρχικά δεν μπορούσε να δεχθεί κάποιο μόσχευμα καθώς ο οργανισμός του δεν ήταν έτοιμος, όμως ξεπέρασε αυτό το στάδιο και ο Τάσος Μαρκουίζος, έγινε δότης νεφρού για τον γιο του.

Ο ίδιος, θεωρεί ότι αυτή είναι η κίνηση που θα έκανε κάθε γονιός, αν το παιδί του είχε ανάγκη. Συγκεκριμένα, ανέφερε στον ιστότοπο news24.gr τα εξής:

«Όλα πήγαν καλά, το παιδί είναι πολύ καλά. Και εγώ μια χαρά. Πονάω λίγο, είναι μεγάλη η τομή. Δεν νομίζω πως υπάρχει γονιός, που δεν θα έδινε το νεφρό του στο παιδί του» ενώ στη συνέχεια, συμπλήρωσε:

«Το αίσθημα της οικογένειας είναι ένα αναντικατάστατο συναίσθημα. Κάθε οικογένεια πρέπει να συζητά την πιθανότητα να πάθει κάτι ένα μέλος της. Πρέπει να υπάρχει ευαισθητοποίηση σε τέτοια θέματα και η ίδια ευαισθητοποίηση, πρέπει να υπάρχει και για τα χειρότερα, όταν δηλαδή σκοτώνονται νέα παιδιά στους δρόμους».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!