Θα ξανακάνουν το Γύρο του Κόσμου ο Άκης και η Βούλα

Γιώργος Βαρίνος Γιώργος Βαρίνος
Θα ξανακάνουν το Γύρο του Κόσμου ο Άκης και η Βούλα
Ο Άκης Τεμπερίδης και η Βούλα, ετοιμάζονται ξανακάνουν τον γύρο του κόσμου και αυτή την φορά θα έχουν παρέα και την κοράκλα τους την 6χρονη Αναστασία.

Με τον Άκη μας συνδέει μακρά φιλία. Έχουμε μια σχέση αγάπης και μίσους. Βριζόμαστε ακαταπαύστως. Άσπρο λέω εγώ; Μαύρο εκείνος... Για οποιοδήπoτε θέμα. Ιδίως γι αυτό που θα διαβάσετε παρακάτω.

Ο Άκης και η Βούλα, το αγαπημένο δημοσιογραφικό ζευγάρι που έκανε το 2007 τον γύρο του Κόσμου -με την υποστήριξη- και για λογαριασμό του ιστορικού περιοδικού 4Τροχοί, ετοιμάζεται να το τολμήσει ξανά, με παρέα αυτή τη φορά, την πανέμορφη και ναζιάρα 6χρονη κόρη τους την Αναστασία.

Αυτό είναι το θέμα... Η είδηση.

Θεωρητικά έπρεπε να το γράψουμε ως μια σημαντική είδηση... αλλά καθώς έχω ρίξει τρομερούς καυγάδες με τον Άκη, είπα να το κάνω πιο προσωπικό και να το γράψω ως blog, προσπαθώντας να διατηρήσω κάποιες αποστάσεις από το πως το έχει στο μυαλό του ο Τεμπερίδης και κατ' επέκταση και η γλυκιά Βούλα. Από τότε που το έμαθα, -πριν από έναν χρόνο- δήλωσα κοφτά πως έχω τις αντιρρήσεις μου. Βεβαίως... στο δια ταύτα, η αλήθεια είναι πως δεν μου πέφτει λόγος. Κουμάντο στην οικογένειά τους κάνουν εκείνοι, οπότε η απόφασή τους είναι απολύτως σεβαστή και επίσης τρομερά τολμηρή.

Ταξίδι στον κόσμο με μικρό κοριτσάκι; Μα πας καλά;

Απολύτως λέει ο Άκης που έχει μια πιο αλέγκρα άποψη της ζωής και προτάσσει την ακαταμάχητη θεωρία πως η Αναστασία -όταν θα ολοκληρώσουν το ταξίδι τους- θα είναι ένα σοφό παιδί, με χιλιάδες εμπειρίες και τρομερά βιώματα. Και σε αυτό δεν υπάρχει αντίλογος. Σε αυτό έχει δίκιο 100%.

Μπορεί να είμαι πολύ συντηρητικός ή να γέρασα... Ίσως έχει δίκιο ο Άκης και να μη θέλω να δω τα υπέρ και βλέπω μόνο τα κατά. Που βεβαίως υπάρχουν και ίσως να μην θέλει εκείνος να τα δει. Ο Άκης, η Βούλα και η Αναστασία θα επισκεφτούν την Κεντρική Ασία, τη Μογγολία, τη Σιβηρία και την Κίνα, καθώς στην πρώτη τους αποστολή τους ξέφυγαν... Ήδη η Αναστασία είναι «πολίτης του κόσμου» καθώς στα έξι της χρόνια, έχει επισκεφτεί 14 χώρες με φυσικά τις χώρες της Αφρικής όπως το Μαρόκο και την Τανζανία να έχουν ιδιαίτερη θέση στην καρδιά της. Και είναι η αλήθεια αυτό που λέει ο Άκης πως έχει δει μέρη που άλλα παιδιά της ηλικίας της αλλά και πολλοί ενήλικες, ίσως μην έχουν την ευκαιρία να αντικρίσουν ποτέ στη ζωή τους.

Στο πρώτο World Offroad που ξεκίνησε το 2007 ταξίδευαν 1.234 ημέρες κάπου τρεισήμισι χρόνια και οδήγησαν το Land Rover τους για 167.000 χιλιόμετρα σε 66 χώρες και 5 ηπείρους, ενώ αποφάσισαν να μείνουν και να εργαστούν για 15 μήνες σε ένα (ευτυχώς) πολυτελές Logde στην ζούγκλα της Τανζανίας. Κολύμπησαν με καρχαρίες στη Ν. Αφρική, κοιμήθηκαν στη Σαχάρα κάτω από το εκτυφλωτικό φως των άστρων, πέταξαν με αερόστατο στην Τουρκία, ταξίδεψαν με καΐκι στο Ινδικό πέλαγος, ενώ ανέβηκαν στα χιονισμένα βουνά της Βολιβίας παρέα και με τον Δημήτρη Διατσίδη που τους συνάντησε εκεί.

Το νέο τους όχημα για το ταξίδι τους είναι ένα Iveco VM90 που διαθέτει τουαλέτα, ντουζιέρα και μια μικρή λιλιπούτια κουζίνα που είναι μεν αργό, αλλά ικανό σε όλα τα εδάφη και κυρίως πολύ άνετο για να χωρούν και οι τρεις τους. Καθημερινά θα μεταμορφώνεται σε σχολείο για την εξάχρονη Αναστασία που θα κάνει τα μαθήματά της με δασκάλα τη μητέρα της, αλλά και την Κωνσταντίνα από την Αθήνα, μία νέα εκπαιδευτικό, η οποία τη βοηθάει εθελοντικά. Παράλληλα, η δασκάλα της από το Ελληνικό Κολλέγιο θα της δίνει καθημερινά τα μαθήματά της μέσω Viber και Skype, με τα οποία επίσης θα έρχεται σε επαφή και με τα υπόλοιπα παιδιά της τάξης της.

Ο Άκης Τεμπερίδης έχει ήδη μια καριέρα δεκαετιών στη δημοσιογραφία, με εξειδίκευση στο αυτοκίνητο, καθώς υπήρξε αρχισυντάκτης στο περιοδικό 4 Τροχοί. Eργάζεται ως freelancer, γράφει, φωτογραφίζει και πουλά άρθρα και περιεχόμενο σε ελληνικά και διεθνή μέσα με πιο χαρακτηριστική συνεργασία τα τελευταία χρόνια την αξιοσημείωτη δουλειά που έκανε για την Maserati στα προσπέκτους των μοντέλων της αλλά και σε ειδικές πολυτελείς εκδόσεις.

Ο Άκης, η Βούλα και η Αναστασία, έχουν ανάγκη χορηγίες για την νέα τους αποστολή. Θα μπορούσαν μερικές ελληνικές εξαγωγικές εταιρείες να αναλάβουν κάποιο τμήμα των εξόδων του ταξιδιού με αντάλλαγμα την προβολή σε δύσκολες χώρες με εκατοντάδες εκατομμύρια κατοίκους όμως... Αξίζει να το σκεφτούν κάποιοι και ως θέμα κάποιας καμπάνιας. Ή γιατί όχι να γίνουν θέμα σε ένα ντοκυμαντέρ -ως εσωτερική παραγωγή- από τα συνδρομητικά κανάλια.

Όσοι ενδιαφέρεστε για να υποστηρίξετε την προσπάθεια, επικοινωνήστε με το www.theworldoffroad.com ή την αντίστοιχη σελίδα τους στο Facebook, εδώ!

Τους ευχόμαστε καλή τύχη και κουράγιο.

Θα κάνω εγώ την αρχή για τις χορηγίες. Άκη, Βούλα και Αναστασία είστε καλεσμένοι σπίτι μου για -χορηγία- μια σούπερ καρμπονάρα... Σας περιμένω!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!

Γιώργος Βαρίνος
Γιώργος Βαρίνος