Ο Ιαβέρης δίνει ένα νεφρό και σώζει το γιο του

Πέτρος Σηφαλάκης
Ο Ιαβέρης δίνει ένα νεφρό και σώζει το γιο του
Συγκινεί για ακόμη μια φορά ο Τάσος Μαρκουίζος, γνωστός ως Ιαβέρης, ο οποίος έκανε «ο,τι θα έκανε κάθε γονιός» σύμφωνα με τον ίδιο!

Το 2014, ο γιος του Τάσου Μαρκουίζου διαγνώστηκε ως νεφροπαθής και έκτοτε υποβάλλεται συνεχώς σε αιμοκαθάρσεις προκειμένου να ζήσει. Στις 14 Δεκέμβρη του 2018, ο Κωνσταντίνος έκανε ένα χειρουργείο όπου του μεταμοσχεύθηκε ένα νεφρό και ο δότης, ήταν ο πατέρας του. Ο λόγος που δεν είχε γίνει νωρίτερα αυτή η διαδικασία, ήταν επειδή το μόσχευμα δεν θα γινόταν δεκτό από τον οργανισμό του.

Ταλαιπωρούταν συνεχώς από διάφορες λοιμώξεις που δεν επέτρεπαν την επέμβαση. Ο Ιαβέρης ήταν λιτός στις δηλώσεις του. «Έκανα ο,τι θα έκανε κάθε γονιός» είπε ενώ κάλεσε τον κόσμο να γίνει δωρητής οργάνων. «Είναι μαγικό να βλέπεις τα όργανα να ξαναζούν σε έναν άλλον άνθρωπο» πρόσθεσε. Ο Κωνσταντίνος Μαρκουίζος από την άλλη, λίγο πριν το χειρουργείο, ανέβασε μια φωτογραφία στο Facebook που δείχνει εκείνον και τον πατέρα του, ενώ στη λεζάντα ήταν σύντομος και περιεκτικός, γράφοντας απλώς «καλέ μου...».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!