Όλες οι λεπτομέρειες για το ισχυρότερο Audi Q2 των 300 ίππων (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
Όλες οι λεπτομέρειες για το ισχυρότερο Audi Q2 των 300 ίππων (pics)
To νέο SQ2 βάζει σε ένα «πακέτο» τις επιδόσεις, το στυλ και το κύρος ενός SUV της Audi και είναι διαθέσιμο για παραγγελία, με τις πρώτες παραδόσεις να γίνονται στις αρχές του 2019.

Η Audi μας έχει παρουσιάσει το νέο SQ2, την ισχυρότερη πρόταση στην γκάμα του Q2 με τον τετρακύλινδρο τούρμπο βενζινοκινητήρα των 2.0 λίτρων, με τους 300 ίππους και τα 400 Nm ροπής. Συνδυάζεται με ένα κιβώτιο διπλού συμπλέκτη S-Tronic επτά σχέσεων και η μετάδοση της κίνησης γίνεται και στους τέσσερις τροχούς, μέσω του γνωστού συστήματος τετρακίνησης Quattro της φίρμας.

Τα 0-100 χλμ./ώρα γίνονται σε μόλις 4,8 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα είναι περιορισμένη ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα! Εξωτερικά ξεχωρίζει από το νέο body kit που έχει προσαρμοστεί στα S δεδομένα της Audi και δείχνει ότι πρόκειται για κάτι διαφορετικό, χωρίς όμως να το «φωνάζει».

Η τετραπλή απόληξη της εξάτμισης πίσω είναι άλλο ένα χαρακτηριστικό του γνώρισμα ενώ και οι μεγάλες ζάντες αλουμινίου των 18 ή προαιρετικά, των 19 ιντσών, ολοκληρώνουν το σύνολο.

Συγκριτικά με τα υπόλοιπα Q2 έχει χαμηλώσει κατά 20 χιλιοστά και τα φρένα έχουν δίσκους 340 χιλιοστών εμπρός και 310 πίσω για μεγαλύτερη απόδοση και αντοχή. Νέο είναι και το σύστημα διεύθυνσης με το πιο άμεσο τιμόνι, ενώ το εσωτερικό παραμένει σχεδόν ίδιο με ένα καλά εξοπλισμένο Q2. Τα καθίσματα αλλάζουν, όπως και το τιμόνι με τον επιλογέα του S-Tronic. Στις αρχές του 2019, οι πρώτοι ιδιοκτήτες θα παραλάβουν τα νέα SQ2 τους.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!