H Ford Mustang GT500 θα είναι προϊόν... εκτυπωτή!

Πέτρος Σηφαλάκης
H Ford Mustang GT500 θα είναι προϊόν... εκτυπωτή!
Η τεχνολογία του 3D Printing θα ενσωματωθεί στην παραγωγή της νέας Ford Mustang Shelby GT500, για αρκετά μέρη που θα έχει επάνω της!

Η Ford είναι μια εταιρεία που συνεχίζει να καινοτομεί στην παραγωγή των αυτοκινήτων. Μη ξεχνάμε, ότι είναι η φίρμα που επινόησε τη γραμμή παραγωγής με το θρυλικό Model T πολλές δεκαετίες πίσω! Έτσι, στην κατασκευή της νέας Mustang Shelby GT500 θα δούμε πολλά εξαρτήματα τυπωμένα από 3D Printer.

Ανάμεσα στα μέρη που θα παραχθούν από «εκτυπωτή» είναι και διάφορα εξαρτήματα στο σύστημα πέδησης της Mustang GT500, όμως η Ford δεν έχει δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το ποια κομμάτια θα είναι κατασκευασμένα με αυτόν τον τρόπο.

Επίσης, δεν έχει πει από τι υλικό θα φτιάχνονται, ενώ το μόνο που γνωρίζουμε για την ώρα είναι πως κάθε εξάρτημα θα είναι φθηνότερο να κατασκευαστεί και παράλληλα, θα έχει χαμηλότερο βάρος από ότι αν κατασκευαζόταν με τον παραδοσιακό τρόπο.

Πάντως δεν θα είναι το πρώτο Ford που θα υιοθετήσει αυτή την τεχνολογία καθώς το F-150 Raptor που προορίζεται για την κινεζική αγορά, έχει πολλά μέρη του εσωτερικού από 3D Printer. Θυμίζουμε ότι η Mustang GT500 θα κινείται από έναν κομπρεσοράτο V8 κινητήρα που θα αποδίδει πάνω από 700 ίππους. Θα είναι το πιο ισχυρό Ford παραγωγής, αφού η ισχύς της ξεπερνά ακόμη και το Ford GT! Η πρεμιέρα του μοντέλου θα γίνει στις 14 Ιανουαρίου, στην έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ και εκεί θα μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες για αυτό.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!