1.013 ίπποι για την Aston Martin Valkyrie!

Πέτρος Σηφαλάκης
1.013 ίπποι για την Aston Martin Valkyrie!
Ένα... θαύμα της μηχανολογίας θα είναι η Valkyrie της Aston Martin, η οποία θα έχει έναν κινητήρα που θα στροφάρει έως και τις 11.100 στροφές ανά λεπτό!

Η Aston Martin μας έδωσε κάποιες επιπλέον πληροφορίες για τη Valkyrie, το κορυφαίο hypercar που ετοιμάζει, που θα έχει εξωπραγματική ισχύ αλλά και εξωπραγματική... τιμή! Θα εφοδιάζεται με έναν ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα των 6.5 λίτρων, που θα αποδίδει 1.013 ίππους. Η κατασκευή του γίνεται σε συνεργασία με την Cosworth και η Aston Martin μιλά για την επιτομή του μοτέρ εσωτερικής καύσης, αφού θα μπορεί να φτάσει τις 11.100 στροφές ανά λεπτό!

Είναι εντυπωσιακό για έναν V12, να φτάνει τα επίπεδα στροφαρίσματος ενός superbike και να έχει αναλογία 155,9 ίππους ανά λίτρο. Η ροπή στρέψης που αποδίδει είναι 740 Nm όμως η Aston Martin λέει, ότι αυτοί οι αριθμοί δεν είναι το τέλος της ιστορίας. Προσθέστε, έναν ηλεκτροκινητήρα που θα αντλεί ενέργεια από μπαταρίες και θα φτιάχνει ένα υβριδικό σύστημα με 1.145 άλογα! Ο τελευταίος αριθμός δεν είναι επίσημα επιβεβαιωμένος, όμως αν κρίνουμε από τους 1.013 ίππους του ατμοσφαιρικού μοτέρ, είναι απόλυτα εφικτός.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!