To Toyota Yaris δεν προσφέρεται πλέον ως diesel στην Ελλάδα

Πέτρος Σηφαλάκης
To Toyota Yaris δεν προσφέρεται πλέον ως diesel στην Ελλάδα
Αποκλειστικά με δύο σύνολα βενζίνης και ένα υβριδικό, θα πωλείται το Toyota Yaris στην ευρωπαϊκή αγορά και κατά συνέπεια, στην Ελλάδα.

Η πρόθεση της Toyota να αποσύρει τα diesel μοντέλα της από την ευρωπαϊκή αγορά περνά στην πράξη αφού το best seller της στην Ελλάδα, δεν θα είναι διαθέσιμο πλέον με τέτοιο μοτέρ. Το Yaris, θα μπορούμε να το αγοράσουμε πλέον μόνο με τον 1.000άρη βενζινοκινητήρα των 72 ίππων, τον 1.500άρη βενζινοκινητήρα των 111 ίππων και στην υβριδική εκδοχή του, που βρίσκουμε έναν ηλεκτροκινητήρα και έναν 1.500άρη βενζινοκινητήρα συνολικής απόδοσης 100 ίππων.

Η απόφαση αυτή της Toyota είναι εν μέρει λογική. Το περασμένο έτος, τα αυτοκίνητα που πουλούσε στην Ευρώπη ήταν υβριδικά σε ποσοστό μεγαλύτερο του 40% ενώ τα diesel της, είχαν ποσοστό μικρότερο του 10%. Αξίζει να σημειώσουμε όμως, ότι η επαγγελματική έκδοση του Yaris (Yaris Van) θα συνεχίσει να πωλείται με τον 1.4 D-4D! Εκτός αυτού του μοντέλου, τα Hilux και Land Cruiser θα είναι τα μοναδικά εναπομείναντα diesel Toyota στις ευρωπαϊκές αγορές, όπως και το επαγγελματικό Proace. Aygo και Corolla, δύο από τα πιο εμπορικά αυτοκίνητα της ιαπωνικής φίρμας, θα προσφέρονται αποκλειστικά με σύνολα βενζίνης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!