Δύο δεκαετίες ζωής στα μοτέρ εσωτερικής καύσης δίνει η Volkswagen

Πέτρος Σηφαλάκης
Δύο δεκαετίες ζωής στα μοτέρ εσωτερικής καύσης δίνει η Volkswagen
Παρά την εξέλιξη της ηλεκτρικής τεχνολογίας και την εστίαση όλων των κατασκευαστών σε αυτή, η Volkswagen δηλώνει ότι θα συνεχίσει να προσφέρει μοντέλα της με μοτέρ βενζίνης.

Πρόσφατα η δήλωση της Volkswagen, ότι το 2026 θα είναι η τελευταία χρονιά που θα παρουσιάσει νέους βενζινοκινητήρες και ντίζελ μοτέρ, μας έβαλε σε σκέψεις για τα «άλματα» που θα κάνει η αυτοκίνηση τα επόμενα χρόνια. Όμως, η γερμανική φίρμα, τονίζει ότι το 2026 θα είναι η χρονιά που θα λανσάρει νέους θερμικούς κινητήρες στην αγορά, όχι η χρονιά που θα σταματήσει να εφοδιάζει τα μοντέλα της με αυτούς.

Οι κινητήρες αυτοί θα παραμείνουν στην γκάμα της για τουλάχιστον δύο δεκαετίες ακόμη και προφανώς, θα τους εξελίσσει για να είναι επίκαιροι, όμως δεν θα παρουσιάσει ολοκαίνουργια σύνολα. Ο όμιλος Volkswagen λέει ότι θα συνεχίσει κανονικά να έχει κινητήρες βενζίνης, πετρελαίου και φυσικού αερίου στα μοντέλα του και μάλιστα, θα δούμε διάφορους συνδυασμούς με ηλεκτροκινητήρες, με σκοπό τη γέννηση νέων υβριδικών αυτοκινήτων. Ο στόχος του Group όμως, είναι να έχουν το 25% της γκάμας τους με ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα στο άμεσο μέλλον και αυτός δεν αλλάζει. Το υπόλοιπο 75%, θα φροντίσει να καλύπτει τις διάφορες ανάγκες στις αγορές.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!