Τίτλοι τέλους για τη Suzuki Hayabusa

Πέτρος Σηφαλάκης
Τίτλοι τέλους για τη Suzuki Hayabusa
Μια μοτοσυκλέτα συνώνυμο της ταχύτητας και του «αλήτικου» χαρακτήρα φτάνει στη δύση της καριέρας της, καθώς πλέον δεν μπορεί να ακολουθήσει τα νέα πρότυπα Euro 4.

Πάνε σχεδόν είκοσι χρόνια από το 1999, που η Suzuki μας έδειξε την πρώτη Hayabusa. Η GSX1300R, όπως είναι η κωδική της ονομασία, έμεινε στην παραγωγή για πολλά χρόνια, με ελάχιστα πράγματα να αλλάζουν και το 2008 ήταν η χρονιά που δέχτηκε ένα εκτεταμένο facelift. Η δύναμή της είναι στα όρια του εξωπραγματικού και τα 1.300 κυβικά της εγγυώνται τελική ταχύτητα αρκετά πάνω από 300 χλμ./ώρα, όμως πλέον το φανατικό κοινό της, πρέπει να συνηθίζει στην ιδέα του αποχαιρετισμού της.

Η Hayabusa, δεν πληροί τους αυστηρούς κανονισμούς του Euro 4 και η προθεσμία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λήγει στο τέλος του 2018. Έτσι από εκεί και πέρα, οι μόνες Hayabusa που θα μπορούν να πουληθούν θα είναι όσες έχουν απομείνει σε στοκ και μετά... τέλος! Ακόμη δεν γνωρίζουμε αν η Suzuki θα επενδύσει στη δημιουργία μιας νέας GSX1300R στο μέλλον ή αν θα αποχωρήσει από την εν λόγω κατηγορία. Όπως και να έχει, η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα έχει σημαδέψει μια ολόκληρη εποχή και θα μας λείψει!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!