Αυτό είναι το τελευταίο καινούργιο Saab που μπορείτε να αγοράσετε (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
Αυτό είναι το τελευταίο καινούργιο Saab που μπορείτε να αγοράσετε (pics)
Η σουηδική φίρμα έχει κλείσει και δεν παράγει νέα αυτοκίνητα, όμως ένα 9-3 Wagon είναι ακόμη διαθέσιμο προς πώληση, με τις «ζελατίνες».

Αυτό το Saab 9-3 Wagon δεν κατάφερε ποτέ να βρει ιδιοκτήτη και ακόμη τον ψάχνει σε μια έκθεση στην Ιταλία. Κατασκευάστηκε το 2011 και εδώ και επτά χρόνια είναι παρκαρισμένο στην αντιπροσωπεία, έχοντας καλύψει συνολικά μόλις 90 χιλιόμετρα στη «ζωή» του. Πρόκειται δηλαδή για ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο και αυτό αποδεικνύεται από το άθικτο εσωτερικό που έχει ακόμη τις ζελατίνες του σε μερικά σημεία.

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

Είναι στην έκδοση εξοπλισμού Vector, που με τα σημερινά δεδομένα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί «πλήρης», αλλά ούτε και «φτωχή». Υπάρχει αυτόματος κλιματισμός, ημιδερμάτινα καθίσματα, φώτα Xenon, αισθητήρες παρκαρίσματος, Cruise Control, πολυλειτουργικό δερμάτινο τιμόνι, ζάντες αλουμινίου και άλλα, όμως βρισκόμαστε στο 2018 και μέρος του... αυτονόητου εξοπλισμού, όπως σύστημα πολυμέσων, αυτόματο φρενάρισμα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και άλλα, απουσιάζει.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας τουρμποντίζελ κινητήρας των 1.9 λίτρων που αποδίδει 131 ίππους και συμμορφώνεται με το πρότυπο ρύπων Euro 5. Αποβάλλει μόλις 119 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο, συνδυάζεται με χειροκίνητο σασμάν έξι σχέσεων και η μετάδοση της κίνησης γίνεται στους εμπρός τροχούς. Η τιμή του όμως, είναι κάπως... αλμυρή, με δεδομένο την ηλικία του αυτοκινήτου και τις ελλείψεις στον εξοπλισμό. 31.000€, δεν είναι και λίγα, αφού με τόσα μπορείς να αγοράσεις ένα σημερινό μοντέλο αυτής της κατηγορίας! Ποιος ξέρει όμως, ίσως στο μέλλον αποδειχτεί πως είναι μια επένδυση, ειδικά αν το αγοράσει κάποιος και το «παρκάρει», χωρίς να το φορτώσει επιπλέον χιλιόμετρα. Είναι άλλωστε, το τελευταίο καινούργιο Saab που πωλείται σήμερα!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!