Πιστές στην «παράδοση» οι νέες BMW M3 και M4

Πέτρος Σηφαλάκης
Πιστές στην «παράδοση» οι νέες BMW M3 και M4
Διαθέσιμες και με χειροκίνητο κιβώτιο, θα είναι οι νέες γενιές των M3 και M4 της BMW, κάτι που δεν είναι αυτονόητο σε αυτή την κατηγορία αυτοκινήτων σήμερα!

Σε μια εποχή που η αυτόνομη οδήγηση είναι πιο κοντά από ποτέ και τα αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων έχουν μονοπωλήσει πλέον στα σπορ αυτοκίνητα και τα supercars, η BMW θα διαθέτει δύο από τα πιο εμπορικά μοντέλα της σειράς M της, με χειροκίνητο σασμάν.

Η απόφαση αυτή ήρθε από μέλος του διοικητικού συμβουλίου της BMW και γνωρίζουν από την αρχή, ότι λίγοι θα το προτιμήσουν έναντι του αυτόματου. Όμως, στόχος της γερμανικής φίρμας είναι να κάνουν μια πρόταση στη σπορ κατηγορία, για τους πιο «ρομαντικούς» και τους πιο σκληροπυρηνικούς, εκείνους που θέλουν να έχουν τον πλήρη έλεγχο στο αριστερό τους πόδι.

Σήμερα πάντως, δεν είναι τόσο εύκολο να υπάρχει ένα χειροκίνητο σασμάν σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο. Για να αντέξει τη θηριώδη ροπή ενός τούρμπο κινητήρα 3.0 λίτρων πρέπει να εξελιχθεί σημαντικά και το κόστος αυτής της ενέργειας, δεν είναι μικρό! Από την άλλη, ο μέσος οδηγός δεν μπορεί να ελέγξει τόσο εύκολα ένα τόσο ισχυρό μοντέλο με μηχανικό κιβώτιο, για αυτό και θα παραμείνει μια πρόταση για λίγους, που ζητούν κάτι πολύ συγκεκριμένο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!