Οι 5 ακριβότερες Porsche που έχουν πουληθεί ποτέ! (vid)

Οι 5 ακριβότερες Porsche που έχουν πουληθεί ποτέ! (vid)

Οι 5 ακριβότερες Porsche που έχουν πουληθεί ποτέ! (vid)

Στο πέρασμα των χρόνων, πολλές Porsche άλλαξαν χέρια με αντίτιμο πολλές χιλιάδες ευρώ, ποιες όμως είναι αυτές, που κατάφεραν να «πιάσουν» τα περισσότερα;   

Οι Porsche παραδοσιακά είναι αυτοκίνητα που έχουν υψηλή μεταπωλητική αξία και επειδή μιλάμε για έναν κατασκευαστή ακριβών, σπορ και πολλές φορές, σπάνιων αυτοκινήτων, κάποια από τα μοντέλα της θεωρούνται και επένδυση. 

Υπάρχει η πιθανότητα δηλαδή, ο αγοραστής να πουλήσει ακριβότερα το αυτοκίνητό του, από τα χρήματα που ο ίδιος το αγόρασε, τις περισσότερες φορές επειδή μιλάμε για μια σπάνια έκδοση ειδικής παραγωγής. Υπάρχουν όμως και μερικές Porsche που πουλήθηκαν για πραγματικά πολλά χρήματα, πολλά περισσότερα από ότι μπορεί να χωρέσει ο νους ενός μέσου ανθρώπου, για ένα αυτοκίνητο. 

Μοντέλα όπως η 550A Spyder, με την οποία έχασε η ζωή του ο Τζέιμς Ντιν ή η 911 GT1, ένα «καθαρόαιμο» αγωνιστικό που μπορεί να βγάλει πινακίδες κυκλοφορίας και κατασκευάστηκε σε μόλις 20 μονάδες, γίνονται ανάρπαστα και για αυτό οι τιμές τους εκτοξεύονται. 

Υπάρχουν φυσικά κι άλλα παραδείγματα. Η 956 είναι ένα τέτοιο, ένα αγωνιστικό του Group C που είχε το ρεκόρ χρόνου στο Νίρμπουργκρινγκ για 35 χρόνια! Το παρακάτω βίντεο, το έφτιαξε η ίδια η Porsche και μέσα από αυτό μαθαίνουμε ποια είναι τα πέντε μοντέλα της, που κατάφεραν να «πιάσουν» τα περισσότερα χρήματα μέχρι σήμερα. Φυσικά, αναφέρονται και τα ανάλογα ποσά, για το κάθε αυτοκίνητο. 

Porsche Top 5 Series: Most Expensive Porsche Cars Ever Sold