Το νέο Kia Ceed έρχεται και σε SUV

Το νέο Kia Ceed έρχεται και σε SUV

Το νέο Kia Ceed έρχεται και σε SUV

Θα ονομάζεται XCeed, θα μοιάζει περισσότερο με SUV παρά με ένα μικρομεσαίο οικογενειακό και θα ανταγωνίζεται μοντέλα όπως το Ford Focus Active. 

Η νέα γενιά του Kia Ceed δεν έχει τρίθυρη έκδοση, το Pro_Cee'd μετονομάστηκε σε ProCeed και είναι πλέον ένα shooting brake, ενώ τα νέα για το κορεάτικο μοντέλο δεν σταματούν εδώ. Έρχεται μια νέα έκδοση στην γκάμα του, η οποία θα ονομάζεται XCeed και θα είναι στην ουσία ένα «καμουφλαρισμένο» SUV στο αμάξωμα του Ceed. 

Μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, μαύρα προστατευτικά πλαστικά, ράγες οροφής και μεγάλες ζάντες αλουμινίου είναι η κλασική «συνταγή» για μοντέλα αυτού του είδους, ενώ το αυτοκίνητο θα έχει ως βασικό του ανταγωνιστή το Focus Active της Ford. 

Με αυτό τον τρόπο η Kia καλύπτει ακόμη ένα πεδίο στην αγορά των μικρομεσαίων και σε λίγο καιρό θα δούμε και μια νέα έκδοση επιδόσεων του Ceed, η οποία ωστόσο δεν θα είναι τόσο «σκληροπυρηνική» όσο το Hyundai i30 N. Θα κρατάει δηλαδή τη φιλοσοφία του Cee'd GT προηγούμενης γενιάς, με διασκεδαστική οδική συμπεριφορά, χαρακτήρα Grand Tourer και σβέλτες επιδόσεις. Το προηγούμενο Cee'd GT είχε 1.600άρη τούρμπο κινητήρα 204 ίππων.