Παραμένει... «αναντικατάστατος» ο Carlos Ghosn!

Παραμένει... «αναντικατάστατος» ο Carlos Ghosn!

Παραμένει... «αναντικατάστατος» ο Carlos Ghosn!

Η αναζήτηση του επόμενου CEO, ο οποίος θα αναλάβει να συνεχίσει το έργο του ομολογουμένως επιτυχημένου Ghosn, φαίνεται ότι συναντάει δυσκολίες.

Μπορεί η είδηση της σύλληψης του Carlos Ghosn να έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, ωστόσο η αλληλουχία των γεγονότων που οδήγησαν σε αυτή, οφείλεται στις έρευνες των ίδιων των ανθρώπων της Nissan. Η συνέχεια όμως δείχνει μια σχετική «κωλυσιεργία», ειδικά σε ότι αφορά στην αντικατάσταση του άλλοτε ισχυρού άντρα της συμμαχίας Renault-Nissan και Mitsubishi.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Kyodo News, σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Nissan, τα μέλη της επιτροπής ελέγχου της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν στο πρόσωπο το οποίο θα αντικαταστήσει τον Carlos Ghosn στην θέση του Προέδρου της εταιρείας, εν όψει του προγραμματισμένου ΔΣ της 17ης Δεκεμβρίου.

Για την ιστορία, τα τρία μέλη της συγκεκριμένης ελεγκτικής επιτροπής είναι οι Masakazu Toyoda, πρώην πρόεδρος του ιαπωνικού Ινστιτούτου Ενέργειας και Οικονομίας, Jean-Baptiste Duzan, πρώην στέλεχος του διοικητικού συμβουλίου της Renault, καθώς και η Keiko Ihara, πρώην οδηγός αγώνων. 

Να σημειωθεί επίσης, ότι οι 2 επικρατέστερες υποψηφιότητες για τη θέση του νέου CEO είναι αυτή του Hiroto Saikawa, ο οποίος ουσιαστικά αποτέλεσε τον άνθρωπο στον οποίο οφείλεται η έρευνα που οδήγησε στη σύλληψη του Ghosn, καθώς και αυτή του Toshiyuki Shiga, πρώην συμβούλου του άλλοτε ισχυρού άντρα της συμμαχίας Renault-Nissan και Mitsubishi.