Αποκλείει το ενδεχόμενο ενός νέου RX-8 η Mazda

Πέτρος Σηφαλάκης
Αποκλείει το ενδεχόμενο ενός νέου RX-8 η Mazda
Ο περιστροφικός κινητήρας, δεν θα επιστρέψει στην παραγωγή με τη μορφή ενός σπορ κουπέ όπως το RX-8, σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση της ιαπωνικής εταιρείας.

Τo Mazda RX-8 είναι το τελευταίο αυτοκίνητο παραγωγής με περιστροφικό Wankel κινητήρα και η ιαπωνική φίρμα κατά καιρούς, έλεγε ότι μπορεί να τον επαναφέρει στην αγορά. Όμως, τελικά, δεν προβλέπει ένα νέο μοντέλο με Wankel μοτέρ! Έτσι το πρωτότυπο RX Vision θα παραμείνει ένα πανέμορφο concept και δεν θα φτιάξει ένα RX-9.

Οι φίλοι του περιστροφικού κινητήρα πάντως δεν θα πρέπει να πάψουν να ελπίζουν. Ο λόγος είναι ότι ο επικεφαλής της Mazda, δηλώνει ανοικτά ότι τόσο εκείνος, όσο και οι υπάλληλοι της εταιρείας είναι οπαδοί του Wankel και τίποτα δεν αποκλείεται στο μέλλον, αν πάνε καλά κάποια άλλα σχέδιά τους και μπορέσουν να «αντέξουν» οικονομικά αυτό το ρίσκο.

Μάλιστα η Mazda έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές ότι έχει μια διαφορετική προσέγγιση στην αυτοκίνηση. Ένα ηλεκτρικό μοντέλο ήδη έχει πάρει το δρόμο για να παρουσιαστεί, όμως ο CEO της Mazda λέει χαρακτηριστικά, ότι ένα σπορ αυτοκίνητο με ηλεκτροκινητήρα δεν είναι στα πλάνα τους, επειδή «προτιμούμε τη μυρωδιά της βενζίνης»!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!