Έτοιμο να περάσει στην παραγωγή το ηλεκτρικό σκούτερ της Honda

Πέτρος Σηφαλάκης
Έτοιμο να περάσει στην παραγωγή το ηλεκτρικό σκούτερ της Honda
Το e-PCX είναι η ηλεκτρική εκδοχή του Honda PCX, εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Panasonic και δεν θα αργήσει να κυκλοφορήσει στους δρόμους.

Η ηλεκτροκίνηση δεν αφορά μόνο τα μελλοντικά αυτοκίνητα, αλλά και πολλές μοτοσυκλέτες. Ιδιαίτερα τα μικρά σκούτερ, που προορίζονται για να καλύπτουν άνετα και γρήγορα τις εντός πόλης καθημερινές μετακινήσεις, μπορούν να περάσουν πολύ εύκολα στο «επόμενο στάδιο»! Έτσι η Honda εξέλιξε το ηλεκτρικό PCX, σε συνεργασία με την Panasonic. Το παρουσίασε στην έκθεση του Λας Βέγκας ως πρωτότυπο και τώρα είναι έτοιμο να περάσει στην παραγωγή!

Οι μπαταρίες του φορτίζουν είτε σε έξι ώρες, με το ειδικό καλώδιο συνδεδεμένο απευθείας στο σκούτερ, είτε σε τέσσερις ώρες, αν αφαιρεθούν οι μπαταρίες και φορτίσουν σε μια ειδική συσκευή. Θα έχει το σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί που έχουμε δει και στο νέο Honda SH, το ηλεκτρικό μοτέρ θα αποδίδει 5,7 ίππους και η τελική του ταχύτητα θα ανέρχεται στα 60 χλμ./ώρα. Μοναδικό «φρένο» για την ώρα, είναι η μικρή αυτονομία των 40 χιλιομέτρων, όμως με την εξέλιξη της ηλεκτρικής τεχνολογίας, το συγκεκριμένο πρόβλημα θα λυθεί μελλοντικά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!