Με το Suzuki Swift TRB-04 ρεκόρ στην Tsukuba (vid)

Γιώργος Βαρίνος
Με το Suzuki Swift TRB-04 ρεκόρ στην Tsukuba (vid)
Ρεκόρ για προσθιοκίνητο, στην πίστα της Tsukuba έκανε το Suzuki Swift Sport της HKS, γνωστό και ως TRB-04 που χρησιμοποιεί όμως κινητήρα της Mitsubishi!

Tο τελευταίο project της HKS αφορά ένα Suzuki Swift Sport τελευταίας γενιάς που μετατρέπεται σε ένα «προσθιοκίνητο όπλο» με επεμβάσεις και ενισχύσεις στο πλαίσιο αλλά και ελαφρώματα που περιλαμβάνουν ακόμα και την μη χρησιμοποίηση roll cage, για λόγους εξοικονόμησης βάρους.

Η μονομαχία του Άρη με τον Παναθηναϊκό LIVE στο νέο Pamestoixima.gr με ακόμα μεγαλύτερες αποδόσεις

Το αμάξωμα χρησιμοποιεί μεγάλες επιφάνεις από ίνες άνθρακα, με εντυπωσιακά αεροδυναμικά βοηθήματα, ενώ με το ίδιο ελαφρύ υλικό έχουν αντικατασταθεί ακόμα και τα πίσω τζάμια. Οι ζάντες σε διαστάσεις 11x18”, φορούν λάστιχα Yokohama Advan A050 295/35R18. Βεβαίως το εσωτερικό δανείζεται την τοποθέτηση του οδηγού από τα μονοθέσια και την McLaren F1. Tο τιμόνι και το κάθισμα του οδηγού είναι τοποθετημένα στο κέντρο του αυτοκινήτου και αρκετά πίσω, ώστε να φορτίζονται κάπως και οι πίσω τροχοί.

Βεβαίως η πιο σημαντική αλλαγή είναι η αντικατάσταση του εργοστασιακού, 1.400άρη κινητήρα με το δίλιτρο μοτέρ των Mitsubishi Lancer Evolution, που αποδίδει 280 PS και στην συγκεκριμένη περίπτωση σαφώς πολλούς περισσότερους. Επίσης για την προσπάθεια του ρεκόρ χρησιμοποίησε ένα σειριακό κιβώτιο.

Ο Νομπουτέρου Τανιγκούτσι ανέλαβε χρέη οδηγού σε αυτό το τέρας και η επίδοση των 56" 308 χαρίζει στο Swift TRB-04 της HKS τον τίτλο του γρηγορότερου προσθιοκίνητου που έχει γυρίσει ποτέ στην πίστα της Tsukuba.

Απολαύστε το video!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!