Το νέο Q4 θα σημαίνει πολλά για την Audi

Πέτρος Σηφαλάκης
Το νέο Q4 θα σημαίνει πολλά για την Audi
Το επερχόμενο μοντέλο της σειράς Q δεν θα είναι απλώς ένα κουπέ Q3, αλλά πολλά περισσότερα για τη φίρμα, όπως τονίζουν στελέχη της.

Η Audi ετοιμάζεται να παρουσιάσει το νέο Q4, ένα ακόμη SUV μοντέλο που θα προστεθεί στην ήδη πλούσια γκάμα Q. Οι άνθρωποι στην Audi όμως λένε ότι το Q4 δεν θα είναι απλώς μια κουπέ εκδοχή του Q3 αλλά πολλά παραπάνω πράγματα. Ο Αντρέας Μιντ, υπεύθυνος του εξωτερικού σχεδιασμού της φίρμας τονίζει ότι το τελικό σχέδιο έχει οριστικοποιηθεί πλέον και θα είναι εντελώς ξεχωριστό από αυτό που έχουμε συνηθίσει στα SUV της Audi.

''Εδώ παίζεις στην έδρα σου και με Cash Out* '' *Ισχύουν Όροι και Προυποθέσεις.

Θα έχει μήκος περίπου 4,5 μέτρα, θα βασίζεται στην πλατφόρμα MQB, όπως και το Q3 και θα δανείζεται πολλά στοιχεία από αυτό όπως κινητήρες για παράδειγμα. Ανάμεσα στους τελευταίους, θα είναι ο 1.5 TFSI με τους 150 ίππους και ο 2.0 TDI πετρελαίου με 150 και 190 άλογα. Αργότερα περιμένουμε υβριδικές εκδόσεις, έκδοση S και δεν αποκλείεται, να το δούμε και σε έκδοση RS! Αν όντως γίνει έτσι, κάτω από το καπό θα βρίσκεται ο πεντακύλινδρος 2.5 TFSI των 400 ίππων, θα συνδυάζεται με αυτόματο σασμάν τύπου διπλού συμπλέκτη S-Tronic και σύστημα τετρακίνησης Quattro.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!