Η υβριδική Porsche 911 είναι τουλάχιστον τέσσερα χρόνια μακριά

Πέτρος Σηφαλάκης
Η υβριδική Porsche 911 είναι τουλάχιστον τέσσερα χρόνια μακριά
Η γενιά της 911 που μόλις παρουσιάστηκε θα είναι η πρώτη που θα διατίθεται με υβριδικό κινητήριο σύνολο, όμως βρίσκεται μερικά χρόνια μακριά από την παραγωγή.

Στο σαλόνι αυτοκινήτου του Λος Άντζελες είδαμε για πρώτη φορά επίσημα τη νέα Porsche 911. Γνωρίζουμε, ότι η 911 992 θα είναι η πρώτη που θα έρθει με υβριδικό σύνολο όμως όπως λέει η ίδια η Porsche, δεν θα γίνει από «αύριο». Συγκεκριμένα, προβλέπεται ακόμη αρκετή εξέλιξη για το εν λόγω μοντέλο και θα το δούμε στην παραγωγή σε περίπου τέσσερα χρόνια, δηλαδή κάπου στο 2023.

Θα συμπέσει δηλαδή με την παρουσίαση της ανανεωμένης γενιάς (facelift), της 992.2 και αυτό σύμφωνα με τη φίρμα, γίνεται επειδή δεν είναι τόσο εύκολο να λανσάρεις μια υβριδική εκδοχή της 911, όπως μπορείς να το κάνεις με μια Panamera ή μια Cayenne.

Ο λόγος είναι ότι η 911 είναι το πιο θρυλικό μοντέλο της Porsche και όποια κίνηση γίνει, πρέπει να είναι πολύ συγκεκριμένη και προσεκτική. Τα στοιχεία που έχουμε για την υβριδική 911 πάντως, είναι πολύ περιορισμένα. Δεν έχει ξεκαθαριστεί, αν θα είναι Plug-In Hybrid (αν θα φορτίζει από εξωτερική πηγή, δηλαδή) ή αν θα έχει ένα σύστημα ανάκτησης της ενέργειας που θα αποθηκεύει ρεύμα σε μπαταρίες και θα τροφοδοτεί έναν λιγότερο ισχυρό ηλεκτροκινητήρα. Όπως κι αν έχει πάντως, το μοτέρ εσωτερικής καύσης (βενζίνης) θα είναι εκεί.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!