Αυτό είναι το «Ενεργειακό Σπίτι» της Nissan! (pics)

Gazzetta team
Αυτό είναι το «Ενεργειακό Σπίτι» της Nissan! (pics)
Το Nissan Energy Home, δείχνει με ποιο τρόπο τα συνδεδεμένα αυτοκίνητα μπορούν να γίνουν προσωπικά δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας.

Η Nissan παρουσίασε το Nissan Energy Home, ένα πρότυπο σπίτι το οποίο δείχνει με ποιο τρόπο τα ηλεκτροκίνητα οχήματα, μπορούν να συνδράμουν στην παροχή ενέργειας για τις ενεργειακές ανάγκες ενός σπιτιού. Το εντυπωσιακό σπίτι, στεγάζεται σε ειδική αίθουσα στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Nissan στην Yokohama, διαθέτει ηλιακούς συλλέκτες και φυσικά το ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο Nissan Leaf, το οποίο παρέχει ισχύ από την μπαταρία.

Το Nissan Energy Home επιτρέπει στους επισκέπτες να μάθουν για το όραμα της εταιρείας για τη σύνδεση μεταξύ κατοικιών, αυτοκινήτων και ηλεκτρικών δικτύων. Πρόκειται για το Nissan Energy, το οποίο προσβλέπει σε έναν συνδεδεμένο κόσμο, όπου οι νέες εξελίξεις στη χρήση μπαταριών και την παραγωγή ενέργειας, επιτρέπουν σε σπίτια και οχήματα να αξιοποιούν καλύτερα την ενέργεια και να αλληλοτροφοδοτούνται.

Στην καρδιά του Nissan Energy Home βρίσκεται το σύστημα vehicle-to-home. Το σύστημα αυτό φορτίζει το συνδεδεμένο ηλεκτροκίνητο όχημα, το οποίο στη συνέχεια μοιράζεται την ενέργεια με το σπίτι. Αυτό επιδεικνύει την λειτουργία του Nissan Energy Share, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία των ηλεκτροκίνητων οχημάτων της Nissan για την αποθήκευση, τη διανομή και την επαναχρησιμοποίηση της ενέργειας.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν ο ήλιος είναι ψηλά, οι ηλιακοί συλλέκτες παράγουν ηλεκτρική ενέργεια και την προσφέρουν προκειμένου να φορτίσει η μπαταρία του Nissan Leaf. Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο αναλαμβάνει το ρόλο μιας μονάδας αποθήκευσης ενέργειας, ενόσω η ηλιακή ενέργεια αξιοποιείται.

Όταν ο ήλιος δύσει, η ζήτηση για ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι γίνεται μέσω του Nissan Leaf, προκειμένου να λειτουργήσει ο φωτισμός, ο κλιματισμός, οι τηλεοράσεις, ακόμη και οι συσκευές για μαγείρεμα. Οι ανάγκες ενός τυπικού σπιτιού μπορούν να καλυφθούν χρησιμοποιώντας ένα μικρό ποσοστό της χωρητικότητας της μπαταρίας, αφήνοντας άφθονη ενέργεια διαθέσιμη για οδήγηση. Την επόμενη μέρα, ο κύκλος επαναλαμβάνεται.

Το Nissan Energy Home σχεδιάστηκε από την παγκόσμια σχεδιαστική ομάδα της ιαπωνικής φίρμας, ενω είναι επενδεδυμένο με ξύλο και καθαρούς τοίχους. Κατά μήκος του δαπέδου και των τοίχων, μπλε φωτεινές λωρίδες δείχνουν τη ροή της ενέργειας από τους ηλιακούς συλλέκτες, ή τη μπαταρία του Nissan Leaf. Η υπαίθρια διάταξη, με διαδρόμους πρόσβασης σε κάθε δωμάτιο, επιτρέπει στους επισκέπτες να κινούνται τόσο ελεύθερα, όπως και η ενέργεια που κινείται γύρω τους.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!