Η τετρακίνηση στα SUV δεν νικά τον πάγο! (vids)

Πέτρος Σηφαλάκης
Η τετρακίνηση στα SUV δεν νικά τον πάγο! (vids)
Η υπερβολική αυτοπεποίθηση των οδηγών των τετρακίνητων μοντέλων, πολλές φορές τους φέρνει σε δυσάρεστες καταστάσεις και όπως βλέπουμε στα παρακάτω βίντεο, ο λόγος είναι τα ακατάλληλα ελαστικά.

Όταν το οδόστρωμα είναι ολισθηρό, σίγουρα προτιμούμε να οδηγούμε ένα τετρακίνητο αυτοκίνητο. Αναμφίβολα κινείται πολύ πιο άνετα σε τέτοιου είδους συνθήκες, όμως ποτέ δεν πρέπει να υπερεκτιμάμε τις δυνατότητές του, να νομίζουμε ότι οδηγούμε «άρμα» και να παίρνουμε αψήφιστα άλλους παράγοντες. Όπως τα ελαστικά.

''Εδώ παίζεις στην έδρα σου και με Cash Out* '' *Ισχύουν Όροι και Προυποθέσεις

Κάποιος που οδηγεί συχνά σε χιόνι και πάγο, θα πρέπει να προτιμά τα χειμερινά ελαστικά, όπως αποδεικνύεται και από το παρακάτω βίντεο. Οι δημιουργοί του, συγκρίνουν τα ελαστικά τεσσάρων εποχών με τα χειμερινά και όπως μπορούμε να δούμε, οι διαφορές είναι τεράστιες! Φανταστείτε, δηλαδή, να τα έβαζαν αντιμέτωπα με καλοκαιρινά ελαστικά!

Μη ξεχνάμε, ότι στο φρενάρισμα δεν έχει σημασία αν το αυτοκίνητό μας είναι τετρακίνητο ή μη, η απόσταση επιβράδυνσης θα είναι η ίδια, ανεξάρτητα με τον άξονα μετάδοσης της κίνησης. Πάντως, η χρήση χειμερινού ελαστικού σε ένα αυτοκίνητο που κυκλοφορεί κατά κύριο λόγο σε ήπιες θερμοκρασίες, με ελάχιστη έκθεση σε πάγο και χιόνι, όπως για παράδειγμα στην Αθήνα, είναι περιττή. Χειμερινά, θα πρέπει να φοράει κάποιος που έρχεται συχνά αντιμέτωπος με αντίξοες καιρικές συνθήκες!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!