H Νissan απέλυσε τον Κάρλος Γκον

Gazzetta team
H Νissan απέλυσε τον Κάρλος Γκον
Η ιαπωνική εταιρεία απομάκρυνε από τη θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της τον Κάρλος Γκον μετά τη σύλληψή του λόγω οικονομικών παραβάσεων.

Η Nissan ανακοίνωσε επίσημα την απομάκρυνση του Κάρλος Γκον από τη θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της. Ο 64χρονος Γαλλοβραζιλιάνος λιβανέζικης καταγωγής συνελήφθη στην αρχή της εβδομάδας και προφυλακίστηκε με την κατηγορία, ότι εξαπάτησε τις εποπτικές Αρχές του χρηματιστηρίου του Τόκιο. Σύμφωνα με τις κατηγορίες, ο Γκον απέκρυπτε επί χρόνια ένα σημαντικό μέρος των εισοδημάτων του, ενώ επιπρόσθετα υπεξαίρεσε χρήματα της Nissan, μεταξύ άλλων για την αγορά και την ανακαίνιση πολυτελών κατοικιών σε τέσσερις διαφορετικές χώρες. Εκτιμάται, ότι το πρώην κορυφαίο στέλεχος της Nissan δήλωσε –σε βάθος πενταετίας- στις χρηματιστηριακές Αρχές της Ιαπωνίας περίπου 40 εκατ. ευρώ χαμηλότερα εισοδήματα από τα πραγματικά.

Εφόσον κριθεί τελικά ο Κάρλος Γκον ένοχος, τότε κινδυνεύει με βαρύτατο χρηματικό πρόστιμο και με φυλάκιση έως δέκα ετών!

Ο Γκον είναι ταυτόχρονα το Νούμερο Ένα της Renault και της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi, ενώ προεδρεύει και του Διοικητικού Συμβουλίου της Mitsubishi, η οποία σκοπεύει επίσης να τον απομακρύνει από τη θέση του. Στη Renault παραμένει προς το παρόν πρόεδρος του Δ.Σ., όμως η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία έχρισε προσωρινό αντικαταστάτη του τον στενό συνεργάτη του Τιερί Μπολορέ, αναφέροντας ότι υπάρχει «κώλυμα» για τον Γκον.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!