Δεν θα υπάρξει πεντάθυρο TT, λέει η Audi

Πέτρος Σηφαλάκης
Δεν θα υπάρξει πεντάθυρο TT, λέει η Audi
Η Audi διαψεύδει τις φήμες που ήθελαν την επόμενη γενιά του TT σε πεντάθυρο αμάξωμα, αλλά και τη δημιουργία της S1 Sportback εκδοχής του νέου A1.

Πριν λίγο καιρό, είδαμε διάφορα δημοσιεύματα που ήθελαν την επόμενη γενιά του Audi TT να παράγεται σε πιο πρακτική και οικογενειακή έκδοση, με πεντάθυρο αμάξωμα. Η γερμανική φίρμα όμως, ξεκαθαρίζει ότι ο σπορ χαρακτήρας του TT δεν μπορεί να συνδυαστεί με αυτό το προφίλ και τις διαψεύδει! Το ίδιο, κάνει και για τις ειδήσεις περί του νέου S1 Sportback. Η προηγούμενη γενιά του Audi A1 είχε πράγματι μια γρήγορη έκδοση S, όμως δεν προβλέπεται για τη νέα.

Ο λόγος, είναι το αυξημένο κόστος παραγωγής, το οποίο στο παρελθόν είχε αντιμετωπιστεί όμως για τη σημερινή γενιά, προτιμούν να εστιάσουν σε άλλα πράγματα. Έτσι, το A1 40 TFSI θα είναι το κορυφαίο της γκάμας. Εφοδιάζεται με τον ίδιο κινητήρα που συναντάμε και στο Volkswagen Polo GTI, δηλαδή τον τούρμπο τετρακύλινδρο των 2.0 λίτρων με 200 ίππους και 320 Nm ροπής. Ολοκληρώνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 6,5 δευτερόλεπτα και είναι μια πολύ γρήγορη πρόταση, για την κατηγορία των supermini.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!