Με τις Jaguar δεν θα σταματάμε στα κόκκινα φανάρια!

Πέτρος Σηφαλάκης
Με τις Jaguar δεν θα σταματάμε στα κόκκινα φανάρια!
Όχι, η κατοχή ενός μοντέλου της βρετανικής φίρμας δεν θα εξαιρεί τον οδηγό της από τον ΚΟΚ, απλώς θα είναι εξοπλισμένα μια νέα τεχνολογία που θα κάνει την καθημερινότητά μας ευκολότερη!

Μια νέα τεχνολογία, που θα υπολογίζει το χρόνο που χρειάζεται το φανάρι ώστε να γίνει πράσινο και θα προτείνει την ιδανική ταχύτητα, ώστε να μη χρειαστεί να σταματήσεις, εξελίσσει η Jaguar για τα μελλοντικά της αυτοκίνητα. Το σύστημα θα είναι συνδεδεμένο σε μια έξυπνη πλατφόρμα που θα λαμβάνει πληροφορίες για τους σηματοδότες που βρίσκονται μπροστά στο όχημα και θα υπολογίζει, μαζί με την κίνηση και τη σταθερή ταχύτητα που θα πρέπει να κρατάμε.

Το όφελος που θα υπάρχει από αυτό, εκτός της... ψυχικής μας ηρεμίας, θα είναι και η μειωμένη κατανάλωση καυσίμου αφού το αυτοκίνητο «καίει» πολύ περισσότερο στο σταμάτα-ξεκίνα, από τη σταθερή πορεία. Η Jaguar δεν είναι η πρώτη εταιρεία που θα επιχειρήσει να λανσάρει κάτι αντίστοιχο αφού στο παρελθόν, πλάνο για τη χρήση αυτού του συστήματος έχει έρθει και από άλλες εταιρείες, όπως η Ford και η Audi.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!