Η πρώτη υβριδική Toyota Corolla Sedan έρχεται στην Ευρώπη

Πέτρος Σηφαλάκης
Η πρώτη υβριδική Toyota Corolla Sedan έρχεται στην Ευρώπη
Το Auris, μετονομάστηκε σε Corolla και η Toyota θα φέρει στην αγορά της Γηραιάς Ηπείρου την υβριδική Corolla, σε σεντάν αμάξωμα.

Η Toyota γνωρίζουμε πως έχει «αγάπη» για τα υβριδικά μοντέλα και για πρώτη φορά, θα δούμε στην Ευρώπη την Corolla Sedan με τέτοιο σύστημα κίνησης. Η ιαπωνική μάρκα, επέλεξε να γυρίσει πίσω στο όνομα Corolla και άφησε στην άκρη το Auris, μια κίνηση που θεωρήθηκε από όλους λογική! Το κινητήριο σύνολο που θα εξοπλίζει την υβριδική Corolla Sedan είναι το ίδιο που συναντάμε τόσο στο station wagon, όσο και στο hatchback αμάξωμα.

Κάτω από το καπό κρύβεται ένας τετρακύλινδρος ατμοσφαιρικός βενζινοκινητήρας των 1.8 λίτρων και επίσης, υπάρχει ένας ηλεκτροκινητήρας. Η συνολική απόδοση του συστήματος είναι 122 ίπποι και σύμφωνα με την Toyota, αρκείται σε 4,3 λίτρα αμόλυβδης ανά 100 χιλιόμετρα σε μικτό κύκλο! Οι εκπομπές ρύπων είναι στα 98 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο και ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης, η μάρκα λέει ότι μπορεί να κινείται έως και 50% ηλεκτροκίνητα, στις καθημερινές μετακινήσεις.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!