«Τρέλα» ειδικών εκδόσεων του WRX STi έχει πιάσει τη Subaru (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
«Τρέλα» ειδικών εκδόσεων του WRX STi έχει πιάσει τη Subaru (pics)
H Subaru συνεχίζει να βγάζει ειδικές εκδόσεις του WRX STi, αυτή τη φορά, μας δείχνει το Diamond Edition με 355 ίππους και 0-100 χλμ./ώρα σε 5'!

Τον τελευταίο καιρό, βλέπουμε ότι η Subaru «γιορτάζει» συχνά με διάφορες εκδόσεις του κορυφαίου σεντάν της, του WRX STi. Αυτή τη φορά επέλεξε την αγορά της Νότιας Αφρικής, ώστε να λανσάρει το Diamond Edition! Το συγκεκριμένο μοντέλο θα παραχθεί σε μόλις 30 μονάδες, αποκτώντας έναν πολύ συλλεκτικό χαρακτήρα.

Εφοδιάζεται με τον γνωστό μπόξερ (επίπεδο) κινητήρα των τεσσάρων κυλίνδρων, με κυβισμό 2.5 λίτρων που αποδίδει στη συγκεκριμένη περίπτωση, χάρη στη χρήση τούρμπο, 355 ίππους και 464 Nm ροπής. Η αύξηση ισχύος ήρθε από επαναπρογραμματισμό του εγκεφάλου και την τοποθέτηση μιας νέας εξάτμισης υψηλής απόδοσης ενώ η Subaru ανακοινώνει 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 5 δευτερόλεπτα, με τελική ταχύτητα στα 255 χλμ./ώρα.

Το σύστημα πέδησης αποτελείται από εξαπίστονες δαγκάνες εμπρός και διπίστονες πίσω, υπάρχουν νέες ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών με ελαστικά διάστασης 245/35 και χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων. Αφού μιλάμε για Subaru, εννοείται ότι η μετάδοση της κίνησης γίνεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος συμμετρικής τετρακίνησης Symmetrical AWD και το πλαίσιο έχει δεχτεί συγκεκριμένες αναβαθμίσεις από την STI (Subaru Technica International). Πάντως, δεν λείπουν και διάφορα πολυτελή στοιχεία όπως για παράδειγμα το ηχοσύστημα υψηλής απόδοσης της Harman Kardon με τα 440W απόδοσης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!