Προ των πυλών το νέο Ford Focus ST

Πέτρος Σηφαλάκης
Προ των πυλών το νέο Ford Focus ST
Στις αρχές του ερχόμενου έτους, θα δούμε την επίσημη αποκάλυψη του νέου Ford Focus ST, με τον 2.3 τούρμπο βενζινοκινητήρα των 280 ίππων.

Η Ford έχει παρουσιάσει τη νέα γενιά του Focus και σιγά σιγά θα αρχίσει να μας δείχνει τις πιο «ειδικές» εκδόσεις του, που ακούν στο όνομα ST και RS! Η πρώτη, είναι σχεδόν έτοιμη και στις αρχές του 2019, θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο της. Πλέον, ο κυβισμός δεν θα είναι στα 2.0 λίτρα και θα ανέβει στα 2.3, χρησιμοποιώντας τον EcoBoost που βρίσκαμε κάτω από το καπό του προηγούμενου RS και βέβαια, της Mustang.

Είναι σε ανανεωμένη εκδοχή και βελτιωμένος στα σημεία ενώ για τις ανάγκες του Focus ST θα αποδίδει 280 ίππους. Η κίνηση θα μεταδίδεται στον εμπρός άξονα, μέσω ενός χειροκίνητου σασμάν των έξι σχέσεων αρχικά και στη συνέχεια, η Ford θα δώσει και την επιλογή ενός σπορ αυτόματου. Σημαντικό στοιχείο, ότι το επερχόμενο ST θα είναι 60 κιλά ελαφρύτερο από το απερχόμενο και ότι η έκδοση ST θα «φοράει» αναβαθμισμένο σπορ πλαίσιο συγκριτικά με τα υπόλοιπα Focus, «ψαγμένη» ανάρτηση και μεγαλύτερα φρένα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!