Προ των πυλών η ηλεκτρική Mercedes-Benz EQC! (pics)

Gazzetta team
Προ των πυλών η ηλεκτρική Mercedes-Benz EQC! (pics)
Το πρώτο ηλεκτροκίνητο SUV της Mercedes θα αποδίδει 408 ίππους, με αυτονομία έως και 450 χιλιομέτρων.

Φιλόδοξα σχέδια έχει για το πρώτο ηλεκτροκίνητο SUV η Mercedes-Benz, καθώς η EQC θα αποτελέσει το πρώτο μέλος της οικογένειας EQ, στην οποία θα περιλαμβάνονται όλα τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της γερμανικής μάρκας, ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει στα μέσα της επόμενης χρονιάς.

Το εντυπωσιακό SUV με μήκος 4,76 μ. θα προσφέρει άφθονους χώρους στους επιβάτες του και έναν χώρο αποσκευών με περίπου 500 λίτρα χωρητικότητα, ενώ θα εφοδιάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής ισχύος 300 kW (408 ίππων), καθώς και με στάνταρ τετρακίνηση.

Χάρη στις υπερσύγχρονες μπαταρίες ιόντων λιθίου θα αγγίζει η αυτονομία του -ανάλογα με το στυλ οδήγησης και τις εξωτερικές θερμοκρασίες- έως και τα 450 χιλιόμετρα με την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα να πραγματοποιείται σε μόλις 5,1 δευτερόλεπτα και να παραπέμπει σε σπορ μοντέλο υψηλών επιδόσεων.

Στη διάθεση του οδηγού θα βρίσκονται τέσσερα διαφορετικά προγράμματα χαρτογράφησης του κινητήρα και του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων, από το οικονομικότερο σε κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας Εco έως το πιο ταχυδυναμικό Sport. Μάλιστα, θα προβλέπεται και ένας «οικολογικός βοηθός», ο οποίος θα καθοδηγεί τον οδηγό με τις συμβουλές του, ώστε να πετυχαίνει τη μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση ενέργειας.

Η σχεδίαση του εσωτερικού θυμίζει τις υπόλοιπες Mercedes συμβατικής τεχνολογίας, απλά στο κόκπιτ υπάρχουν επιπρόσθετες ενδείξεις για την υπολοιπόμενη αυτονομία, τη στάθμη φόρτισης της μπαταρίας και την ενεργειακή ροή. Εξωτερικά, αποτελεί σήμα κατατεθέν η μαύρη επιφάνεια, που περικλείει τους προβολείς και τις γρίλιες της μάσκας, ενώ το σχήμα του αμαξώματος ισορροπεί μεταξύ κλασικού SUV και SUV Coupe.

Τα πρώτα αυτοκίνητα αναμένονται στις εκθέσεις των εμπόρων της Mercedes το επόμενο καλοκαίρι με τιμές εκκίνησης -στο εξωτερικό- γύρω στα 70.000 ευρώ. Να σημειώσουμε, ότι με την EQC ξεκινά η μεγάλη αντεπίθεση της Mercedes-Benz στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, αφού η γερμανική μάρκα θα λανσάρει έως το 2022 δέκα καινούρια μοντέλα της συγκεκριμένης τεχνολογίας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!