Ο Χάμιλτον δεν θέλει τα παιδιά του να μπουν στη Formula 1

Πέτρος Σηφαλάκης
Ο Χάμιλτον δεν θέλει τα παιδιά του να μπουν στη Formula 1
Ο Λιούις Χάμιλτον αποκάλυψε αρκετά από τα μελλοντικά του σχέδια σε μια συνέντευξή του και ξεκαθάρισε πως ενώ θέλει να κάνει παιδιά, δεν θα ήθελε να ακολουθήσουν το δικό τους δρόμο.

Κοινωνικά ευαισθητοποιημένος εμφανίζεται ο Λιούις Χάμιλτον σε συνέντευξή του με τη SunSport. Ο πέντε φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στη Formula 1 λέει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που βλέπει γύρω του είναι στην εκπαίδευση και θα ήθελε πάρα πολύ να συμβάλλει στην αποκατάστασή της, πιθανότατα με το χτίσιμο σχολείων. Λέει χαρακτηριστικά, ότι θα ήθελε ένα σύστημα που θα έδινε περισσότερες ευκαιρίες σε όλους και συμπληρώνει:

«Δέχομαι κάθε μέρα πάρα πολλά μηνύματα που με ρωτάνε αν θα ήθελα να κάνω αυτό ή το άλλο και εγώ εστιάζω σε αυτά που θα έχουν το μεγαλύτερο αποτύπωμα, αυτά με τη μεγαλύτερη ουσία. Προς το παρόν εστιάζω στους αγώνες, όμως όσο πλησιάζω στην ουρά της καριέρας μου, αυτό θα αλλάξει και θα δουλέψω πάνω σε αυτούς τους τομείς. Θυμάμαι ήμουν στο σχολείο και κανείς ποτέ δεν έκανε κουβέντα με καθηγητή, που θα ενθάρρυνε το μαθητή να γίνει μηχανικός και το πως θα μπει σε αυτό το δρόμο. Αν κάτι θα έκανα για την Αγγλία, προτεραιότητα θα έδινα στα σχολεία».

Στη συνέχεια ο Χάμιλτον μίλησε για το τι θα ήθελε να κάνει στο κομμάτι της οικογένειας. «Θα ήθελα να κάνω παιδιά σε κάποιο στάδιο της ζωής μου αλλά δεν πιστεύω πως μπορώ να γίνω ένας σπουδαίος πατέρας και παράλληλα, ο καλύτερος οδηγός στον κόσμο. Δεν θα εστιάσω τόσο καλά. Θα είμαι στη δουλειά και θα σκέφτομαι πότε θα γυρίσω στο σπίτι, ενώ τώρα μπορώ να μιλάω με τους μηχανικούς μου άνετα, έχω το χρόνο μου. Δεν θα ήθελα όμως τα παιδιά μου να ασχοληθούν με τη Formula 1. Δεν θα ήθελα να είμαι μέσα στο σπορ για τόσα χρόνια! Επίσης, η πορεία των παιδιών μου θα ήταν πολύ εύκολη, θα είχαν μια εγγυημένη θέση στη Formula 1 λόγω του ονόματός τους. Θα έκανα ο,τι περνάει από το χέρι μου για να τα ωθήσω προς μια άλλη κατεύθυνση, όμως, ποιος ξέρει;» είπε ο Βρετανός πιλότος της Mercedes.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!