Μια κλασική Porsche 911 απέκτησε ηλεκτροκινητήρα... 710 ίππων!

Πέτρος Σηφαλάκης
Μια κλασική Porsche 911 απέκτησε ηλεκτροκινητήρα... 710 ίππων!
Ένα μοτέρ της Tesla αντικατέστησε τον μπόξερ εξακύλινδρο αυτής της 911 και μάλιστα, η ισχύς της εκτοξεύθηκε σε επίπεδα που ούτε φαντάζονταν το 1977, όπου κατασκευάστηκε!

Την ώρα που η Porsche δουλεύει πάνω στην Taycan, το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο παραγωγής της, η StreetFighter LA μας παρουσιάζει μια 911 του 1977 που έχει μετατραπεί σε ηλεκτροκίνητη! Το μοτέρ μηδενικών ρύπων προέρχεται από την Tesla και αποδίδει 710 ίππους στο στρόφαλο και 571 ίππους στους τροχούς.

Φανταζόμαστε, ότι θα είναι πάρα πολύ γρήγορη με δεδομένο το συγκρατημένο βάρος της και τους «ηλεκτρικούς» ίππους, που διαφέρουν από εκείνους των μοτέρ εσωτερικής καύσης, λόγω της άμεσης παροχής τους με την πίεση του πεντάλ. Ωστόσο, η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει τίποτα για αυτονομία, επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα, τελική ταχύτητα ή κάποια λεπτομέρεια για τις μπαταρίες που χρησιμοποιούνται. Μπορούμε να δούμε όμως, ότι έχει τοποθετηθεί ένα wide body kit που την κάνει πιο «άγρια» στο μάτι, όπως και ένα roll cage και ζάντες της BBS.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!