To Subaru WRX STi δυναμώνει και φτάνει τους 380 ίππους!

Πέτρος Σηφαλάκης
To Subaru WRX STi δυναμώνει και φτάνει τους 380 ίππους!
Μια ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής βγάζει η Subaru για το WRX STi, με τον μπόξερ κινητήρα των 2.0 λίτρων να φτάνει στην απόδοση των 380 ίππων!

Το όνομα TC 380 σηματοδοτεί ένα πολύ ιδιαίτερο Subaru WRX STi που έχει δεχτεί αρκετές τροποποιήσεις. Η ιαπωνική φίρμα έχει αλλάξει τούρμπο, έχει προσθέσει διάφορα μηχανικά μέρη από την HKS, πιο «ελεύθερο» σύστημα εξάτμισης με αγωνιστικό καταλύτη και νέα εισαγωγή αέρα, με αποτέλεσμα ο μπόξερ (επίπεδος) κινητήρας των 2.0 λίτρων να αποδίδει 380 ίππους!

Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί το σασμάν που θα το συνοδεύει αλλά περιμένουμε ένα χειροκίνητο εξάρι. Μερικές ακόμη διαφορές που θα έχει, θα είναι κάποια σημεία του αμαξώματος από ανθρακονήματα, τα νέα αγωνιστικά καθίσματα τύπου μπάκετ της Recaro εμπρός και οι μόλις 50 μονάδες της συνολικής παραγωγής! Η τιμή του με την τρέχουσα ισοτιμία είναι περίπου 40.000€ όμως όπως συνηθίζουν οι Ιάπωνες, τα... καλά τα κρατάνε για τον εαυτό τους! Έτσι, το αυτοκίνητο θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά στην ιαπωνική αγορά.

* Στην κεντρική φωτογραφία απεικονίζεται το Subaru WRX STi Type RA-R.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!