Δημήτρης Τσοπελογιάννης: «Οι διεθνείς εξελίξεις εκτίναξαν την τιμή του πετρελαίου παγκοσμίως»

Gazzetta team
Δημήτρης Τσοπελογιάννης: «Οι διεθνείς εξελίξεις εκτίναξαν την τιμή του πετρελαίου παγκοσμίως»
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ομώνυμης εταιρείας που οδηγεί εδώ και χρόνια τις εξελίξεις στον Κλάδο των εναλλακτικών καυσίμων, σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης.

Κύριε Τσοπελογιάννη, το τελευταίο διάστημα τα εναλλακτικά καύσιμα βρίσκονται στο προσκήνιο πιο έντονα από ποτέ. Πως εξηγείτε την τόσο μεγάλη στροφή του κόσμου στην υγραεριοκίνηση;

Οι διεθνείς εξελίξεις το τελευταίο διάστημα εκτίναξαν την τιμή του πετρελαίου παγκοσμίως με αποτέλεσμα τη δραματική αύξηση της βενζίνης και του diesel και στην χώρα μας. Οι τιμές τους ξεπέρασαν κατά πολύ το 1,60€/lt και 1,40/lt αντίστοιχα, όταν το υγραέριο άγγιζε μόλις τα 0,80€/lt, μία διαφορά τιμής που δικαιολογεί απόλυτα γιατί το κοινό έστρεψε το βλέμμα του σε εναλλακτικές επιλογές καυσίμων. Στην τεράστια διαφορά τιμής πρέπει να λάβετε επίσης υπόψη τη ραγδαία αύξηση των πρατηρίων υγραερίου που ξεπερνούν τα 1100 σε όλη την Ελληνική Επικράτεια αλλά και το γεγονός ότι η μετατροπή σε υγραέριο έχει γίνει πιο εύκολη, άμεση και οικονομικά προσιτή από ποτέ. Τουλάχιστον στη δική μας εταιρεία μπορώ να το πω αυτό με σιγουριά. Η εγκατάσταση συστήματος υγραεριοκίνησης είναι μία σίγουρη μορφή επένδυσης που σου επιτρέπει να αποσβέσεις γρήγορα το ποσό μετατροπής και να κερδίζεις από κει και πέρα ένα σημαντικό ποσό μηνιαίως. Αυτοί είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που έχουμε καταστήσει την υγραεριοκίνηση, την ιδανική εναλλακτική μορφή αυτοκίνησης.

Θεωρείστε δικαιωματικά η εταιρεία που «άνοιξε την αγορά» και οδήγησε τις εξελίξεις στον Κλάδο των εναλλακτικών καυσίμων στην Ελλάδα. Τι πιστεύετε ότι λειτούργησε καταλυτικά σε αυτό;

Θα έλεγα ότι η ιστορία και η εμπειρία είναι η βάση αλλά η πελατοκεντρική φιλοσοφία και η διάθεση για διαρκή βελτίωση είναι το «κλειδί» για την επιτυχία κάθε εταιρείας. Ο Όμιλος μας δραστηριοποιείται στο χώρο του αυτοκινήτου από το 1985, έχοντας εξυπηρετήσει μέχρι σήμερα πάνω από 120.000 οδηγούς, ενώ αποκλειστικά οι εγκαταστάσεις υγραερίου και φυσικού αερίου ξεπερνούν πλέον τις 30.000, κατατάσσοντας μας στην πρώτη θέση της αγοράς. Τίποτα δεν θα ήταν εφικτό φυσικά χωρίς την «ψυχή της εταιρείας» μας, το τεχνικό της προσωπικό! Αξίζει να σημειωθεί ότι άπαντες είναι πιστοποιημένοι από το Υπουργείο Μεταφορών και παρακολουθούν συνεχείς εκπαιδεύσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό με σκοπό να προσφέρουν πάντα το υψηλότερο επίπεδο υπηρεσιών. Η τεράστια ανταπόκριση του κοινού, μας γεμίζει με ιδιαίτερη χαρά αλλά και μεγάλη ευθύνη για να συνεχίσουμε τη δραστηριότητά μας με την ίδια συνέπεια και αξιοπιστία.

Πολλά ακούγονται για την ποιότητα και την ασφάλεια στον Κλάδο σας. Πως πιστοποιείται εσείς τα υψηλά στάνταρ ποιότητας στους πελάτες σας;

Η ποιότητα βρίσκεται σε πρώτο πλάνο σε κάθε μας δραστηριότητα. Η Autogas Tsopelogiannis υπήρξε η πρώτη εταιρεία που πιστοποιήθηκε από τον έγκριτο οργανισμό TUV AUSTRIA, για τα υψηλά στάνταρ των υπηρεσιών, των εγκαταστάσεων και του προσωπικού της. Και επειδή δεν αρκεί μόνο η δική μας προσπάθεια αλλά και των συνεργατών και προμηθευτών μας, η εταιρεία συνεργάζεται μόνο με τους μεγαλύτερους οίκους παραγωγής συστημάτων ανά τον κόσμο, ενώ επενδύει δυναμικά στο δικό της εξειδικευμένο τμήμα έρευνας όπου δοκιμάζει όλες τις νέες τεχνολογίες του Κλάδου, πριν αυτές προταθούν στο κοινό.

Ποια τα σχέδιά σας για το άμεσο μέλλον;

Το όραμά μας για την δημιουργία του κορυφαίου Ομίλου εναλλακτικών καυσίμων σε όλη την περιοχή των Βαλκανίων, είναι ιδιαίτερα ισχυρό! Στόχο της εταιρείας αποτελεί η δημιουργία πρότυπων κέντρων εγκαταστάσεων σε κάθε μεγάλη πόλη της Ελλάδος καθώς και η ίδρυση δύο εξειδικευμένων κέντρων εγκαταστάσεων – σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη- αποκλειστικά για ελαφρά και βαρέα επαγγελματικά, diesel, οχημάτα. Στο πλαίσιο αυτής της επιτυχημένης στρατηγικής ανάπτυξης, η Autogas Tsopelogiannis έχει σχεδιάσει ένα ολοκληρωμένο και απόλυτα οργανωμένο σύστημα franchise, που απολαμβάνει ήδη την μεγάλη αποδοχή Ελλήνων και ξένων επενδυτών αλλά και όσων θέλουν να επιχειρήσουν στο όνομα του κορυφαίου brand του κλάδου εναλλακτικών καυσίμων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!