Ιδού το νέο Ford Focus ST! (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
Ιδού το νέο Ford Focus ST! (pics)
Το νέο Focus έχει παρουσιαστεί εδώ και μερικούς μήνες και η Ford, δουλεύει πάνω στις γρήγορες εκδοχές του, όπως το ST των φωτογραφιών.

Οι γρήγορες εκδόσεις του Ford Focus πάντα είχαν απήχηση στο κοινό, τόσο η κορυφαία RS, όσο και η ST. Η νέα γενιά του μικρομεσαίου μοντέλου μας έχει ήδη συστηθεί και η Ford ήδη εξελίσσει τις γρήγορες αυτές εκδόσεις, με πρώτη στη «σειρά» να είναι η ST. Το μοντέλο δεν έχει παρουσιαστεί επίσημα ωστόσο στο πλαίσιο των δοκιμών, εμφανίστηκε ένα αυτοκίνητο στο δημόσιο δρόμο χωρίς ίχνος καμουφλάζ, που μας επιτρέπει να δούμε τη σχεδίασή του.

Η εμφάνιση δεν είναι κραυγαλέα, είναι διακριτικά σπορ και τονίζει απλώς το ήδη επιθετικό παρουσιαστικό του νέου Focus, πιθανώς για να αφήσει χώρο στο RS, που παραδοσιακά ξεχωρίζει από... χιλιόμετρα. Στο πίσω μέρος ο προφυλακτήρας δεν είναι ολοκληρωμένος και ενδιάμεσα από τις δύο απολήξεις της εξάτμισης, περιμένουμε πως θα μπει ένας διαχύτης αέρος. Ο εμπρός προφυλακτήρας, θυμίζει αρκετά εκείνον της έκδοσης ST-Line όμως ξεχωρίζει από τις γρίλιες και, φυσικά, το σηματάκι ST. Μεγαλύτερη είναι και η αεροτομή στην κορυφή της πέμπτης πόρτας ενώ οι νέες ζάντες αλουμινίου, είναι μια αναμενόμενη κίνηση για ένα μοντέλο της κατηγορίας των γρήγορων μικρομεσαίων οικογενειακών.

Στο εσωτερικό θα υπάρχουν σίγουρα τα σπορ καθίσματα με το λογότυπο ST ραμμένο πάνω τους, ένα σπορ τιμόνι με επίπεδο κάτω μέρος, ανασχεδιασμένος πίνακας οργάνων και άλλες λεπτομέρειες, όπως κόκκινες ραφές και αλουμινένια πεντάλ, ωστόσο δεν έχουμε ακόμη φωτογραφίες του και όλα αυτά, είναι απλώς εικασίες με βάση τις συνηθισμένες κινήσεις της Ford Performance σε αυτές τις εκδόσεις. Κάτω από το καπό, γνωρίζουμε πως θα τοποθετηθεί ο τετρακύλινδρος τούρμπο βενζινοκινητήρας 2.3 EcoBoost, όμως δεν έχουμε λεπτομέρειες για την απόδοσή του. Λογικά, θα ανέβει περίπου στα 300 άλογα, από τα 250 της προηγούμενης γενιάς, για να φτάσει τον ανταγωνισμό που πλέον «παίζει» εκεί και να επιτρέψει στο RS να δυναμώσει ακόμη περισσότερο, προσεγγίζοντας τους 400 ίππους.

* Φωτογραφίες: Carscoops

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!