Αγοράστε το τελευταίο, ολοκαίνουργιο Mitsubishi Evo! (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
Αγοράστε το τελευταίο, ολοκαίνουργιο Mitsubishi Evo! (pics)
Έχοντας μόλις 55 χιλιόμετρα στο οδόμετρό του, αλλά και τιμή υψηλότερη από την αρχική του ως καινούργιο, αυτό το Mitsubishi Lancer Evolution περιμένει έναν αγοραστή!

Πριν από μερικά χρόνια, η Mitsubishi είχε συγκλονίσει τους φίλους της αυτοκίνησης, όταν ανακοίνωσε πως το Lancer Evolution X θα είναι το τελευταίο. Τιμής ένεκεν, είχε φτιάξει την έκδοση Final Edition και πριν δύο χρόνια, το τελευταίο αντίτυπο αυτής, πουλήθηκε μέσω eBay. Πιστεύαμε, λοιπόν, ότι το εν λόγω αυτοκίνητο θα ήταν το τελευταίο ολοκαίνουργιο Evo που θα μπορούσε να αγοράσει κανείς από την ίδια τη Mitsubishi, όμως κάναμε λάθος.

Στην πραγματικότητα, έχει... ξεμείνει ένα απούλητο, σε dealer της φίρμας στις ΗΠΑ. Έχει το serial number US0001 και μόλις 55 χιλιόμετρα στο οδόμετρο, που σημαίνει πως πρακτικά, είναι αχρησιμοποίητο. Είναι μοντέλο του 2015 και πωλείται για 47.888 δολάρια, περίπου 10.000 δολάρια περισσότερα από ότι έκανε η έκδοση Final Edition τον καιρό που βρισκόταν στην αγορά, πριν εξαντληθούν οι συγκεκριμένες μονάδες που θα έβγαιναν στην παραγωγή.

Η αντιπροσωπεία, δεν ανέφερε το λόγο που το Evo των φωτογραφιών δεν έχει βρει ακόμη αγοραστή. Είναι η τελευταία ευκαιρία κάποιου, να αποκτήσει ένα ολοκαίνουργιο Mitsubishi Lancer Evolution, χωρίς πριν από αυτόν να το είχε κάποιος άλλος! Δεν έχει μείνει, δηλαδή, κανένα στα χέρια της φίρμας για να πουληθεί «πρώτο χέρι» όπως αυτό. Όπως όλα τα Evo 10, έτσι και το συγκεκριμένο, κινείται από ένα τούρμπο τετρακύλινδρο μοτέρ βενζίνης των 2.0 λίτρων με 305 ίππους απόδοση. Η μετάδοση της κίνησης γίνεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του χειροκίνητου σασμάν των πέντε σχέσεων και όχι του αυτόματου (διπλού συμπλέκτη) SST που ήταν επίσης διαθέσιμο, στην τελευταία γενιά του ιαπωνικού rally replica.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!