Αυτό είναι το πρώτο κουπέ SUV της Skoda! (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
Αυτό είναι το πρώτο κουπέ SUV της Skoda! (pics)
To Kodiaq GT, είναι μια νέα έκδοση για το τσεχικό SUV το οποίο έχει κουπέ γραμμή οροφής, όμως η φίρμα αποφάσισε να το λανσάρει αποκλειστικά για την κινεζική αγορά.

Τα κουπέ SUV έχουν αρχίσει να αποκτούν το δικό τους αγοραστικό κοινό και πλέον, έχουν περισσότερο χαρακτήρα και όμορφες γραμμές από το παρελθόν. Οι κατασκευαστές πλέον θέλουν ένα τέτοιο στην γκάμα τους και η Skoda έφτιαξε το Kodiaq GT, που διαφοροποιείται από το γνωστό μας Kodiaq κυρίως στο πίσω μέρος.

Η γραμμή της οροφής του κατεβαίνει πιο απότομα, στα πρότυπα των κουπέ μοντέλων και έχει υιοθετηθεί ένα πιο σπορ παρουσιαστικό, με μικρότερη απόσταση από το έδαφος, πιο επιθετική σχεδίαση προφυλακτήρων και διπλή απόληξη της εξάτμισης πίσω. Το μέγεθός του επίσης έχει μικρύνει, στα 4,63 μέτρα και σύμφωνα με τη Skoda, έχουν χρησιμοποιηθεί υλικά υψηλής ποιότητας στην καμπίνα, χωρίς για την ώρα να έχουμε στη διάθεσή μας κάποια φωτογραφία του εσωτερικού, για να δούμε αν έχει αλλάξει τίποτα από το «απλό» Kodiaq.

Αυτό που γνωρίζουμε, είναι ότι θα διατίθεται με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων της Skoda, από τη βασική του έκδοση. Οι κινητήρες που επέλεξαν στη Skoda για το Kodiaq GT είναι δύο. Πρόκειται για τον τετρακύλινδρο τούρμπο βενζίνης 2.0 TSI με 186 ή 220 ίππους. Στην πρώτη περίπτωση, έχουμε κίνηση εμπρός και χειροκίνητο σασμάν ενώ στη δεύτερη περίπτωση, τετρακίνηση και αυτόματο κιβώτιο τύπου διπλού συμπλέκτη DSG. Το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί επίσημα στις 16 Νοέμβρη, όμως για την ώρα, η Skoda θα το διαθέτει αποκλειστικά στην κινεζική αγορά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!