Πρωταθλητής Ευρώπης στη Formula 3 ο γιος του Σουμάχερ

Gazzetta team
Πρωταθλητής Ευρώπης στη Formula 3 ο γιος του Σουμάχερ
Ο Μικ Σουμάχερ κατέκτησε τον πρώτο διεθνή τίτλο στην καριέρα του και τώρα πλέον μπορεί να ελπίζει βάσιμα, ότι θα «προβιβαστεί» στο προσεχές μέλλον και στη Formula 1.

O Mικ Σουμάχερ κατέκτησε τον πρώτο «μεγάλο» τίτλο της καριέρας του ως οδηγός αγώνων. Ο 19χρονος Γερμανός είναι ο νέος κάτοχος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Formula 3, 28 χρόνια μετά την κατάκτηση του αντίστοιχου Πρωταθλήματος Γερμανίας από τον πατέρα του, Μίκαελ Σουμάχερ. Η επιτυχία παίρνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, επειδή στο πρώτο μισό της εφετινής σεζόν ήταν η παρουσία του Μικ Σουμάχερ αναιμική και ο νεαρός είχε αρκεστεί μόνον σε δύο πλασαρίσματα στο βάθρο.

Στον 15ο αγώνα της σεζόν ανέβασε ωστόσο ο οδηγός της Prema – Mercedes στροφές και κατέκτησε την πρώτη νίκη του στο βελγικό Σπα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Formula 3. Στην ίδια πίστα δηλαδή, όπου είχε κάνει ο πατέρας του το 1991 το ντεμπούτο του στη Formula 1 και είχε πετύχει ένα χρόνο αργότερα την πρώτη νίκη του στην κορωνίδα των μηχανοκίνητων αθλημάτων.

Από εκείνο το σημείο και μετά, ο Μικ Σουμάχερ έδειχνε ασυγκράτητος και άρχισε να νικά κατά…ριπάς πετυχαίνοντας μεταξύ άλλων και ένα σερί πέντε νικών. Ετσι κατάφερε να αναρριχηθεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και αναδείχθηκε τελικά πρωταθλητής Ευρώπης επικρατώντας στο φινάλε στο Χόκενχαϊμ απέναντι στον βασικό του αντίπαλο Ντάνιελ Τίκτουμ, που ανήκει στους τζούνιορ οδηγούς της Red Bull.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!