Το Nissan Leaf «τρέχει» και σε ηλεκτρικό μαραθώνιο! (pics)

Δημήτρης Γράτσος
Το Nissan Leaf «τρέχει» και σε ηλεκτρικό μαραθώνιο! (pics)
Η Nissan συνεργάζεται με τον Electric Marathon παρέχοντας έξι Leaf σε πανεπιστημιακές ομάδες που θα τρέξουν από το Ταλίν της Εσθονίας, έως στο Μόντε Κάρλο.
Ο Ηλεκτρικός Μαραθώνιος για το 2018 ξεκίνησε στις 18 Σεπτεμβρίου στο Ταλίν της Εσθονίας και θα λήξει στις 29 Σεπτεμβρίου, περνώντας από 10 χώρες, με στάσεις σε 37 πόλεις. Για πρώτη φορά, θα ακολουθήσει τη διαδρομή του Ράλι Ταλίν-Μόντε Κάρλο, που πραγματοποιήθηκε στη δεκαετία του 1930, καθώς η μορφή του έχει αλλάξει σε σχέση με τα τελευταία χρόνια. Να σημειωθεί επίσης ο ότι Ηλεκτρικός Μαραθώνιος είναι υπό την αιγίδα του Πρίγκιπα Αλβέρτου του 2ου του Μονακό.
«Φέτος, οι αγώνες διεξάγονται σε δύο κατηγορίες, αρχικά μεταξύ πανεπιστημίων από έξι διαφορετικές χώρες που χρησιμοποιούν όλα τα ίδια νέα Nissan Leaf των 40 kWh και στη λεγόμενη «ανοιχτή κατηγορία» με απεριόριστο αριθμό διαφορετικών τύπων ηλεκτρικών οχημάτων. Όλοι οι οδηγοί EV είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν», δήλωσε ο Jori Tamm, Επίτιμος Πρόξενος του Πριγκιπάτου του Μονακό και επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής.
Το νέο, αμιγώς ηλεκτροκίνητο Nissan Leaf αποτελεί την αιχμή του δόρατος της στρατηγικής Intelligent Mobility της Nissan, καθώς διαθέτει πρωτοποριακή τεχνολογία και σχεδιασμό που το καθιστά την βέλτιστη επιλογή αγοράς στην κατηγορία του. Με μια νέα μπαταρία 40 kWh που αποδίδει 270 χιλιόμετρα σε μεικτό κύκλο οδήγησης, με βάση τα νέα ρεαλιστικά πρότυπα κατανάλωση και εκπομπών του WLTP, το Leaf προσφέρει στον οδηγό του μία ασφαλή και δυναμική εμπειρία οδήγησης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!