H Porsche μετατρέπει το παρμπρίζ σε... PlayStation! (pics & vid)

Πέτρος Σηφαλάκης
H Porsche μετατρέπει το παρμπρίζ σε... PlayStation! (pics & vid)
Νέα τεχνολογία Head-Up Display ειδικά διαμορφωμένο για χρήση πίστας θέλει να φτιάξει η Porsche, το οποίο μας θυμίζει το gameplay γνωστών βιντεοπαιχνιδιών με τις απεικονίσεις του!

Η τεχνολογία των Head-Up Displays έχει πραγματικά εκτοξευθεί και βλέπουμε τους κατασκευαστές αυτοκινήτων να προσθέτουν διαρκώς νέες λειτουργίες σε αυτά. Η Porsche όμως θέλει να κάνει ένα βήμα παραπέρα και να προσφέρει σε όσους χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους στην πίστα, ένα πραγματικά μοναδικό χαρακτηριστικό.

Πληροφορίες σε όλο το μήκος του παρμπρίζ, ένδειξη για ταχύτητα, επιλεγμένη σχέση, γύρος που πραγματοποιείται εκείνη τη στιγμή, «χάρτης» της πίστας, ακόμη και ιδανική γραμμή με σημεία φρεναρίσματος και επιτάχυνσης, μας θυμίζουν περισσότερο... PlayStation παρά πραγματική οδήγηση!

Η γερμανική φίρμα έχει επενδύσει 70 εκατομμύρια ευρώ στην WayRay, ελβετική εταιρεία που ειδικεύεται σε τέτοιου είδους κατασκευές. Να σημειώσουμε ότι οι απεικονίσεις αυτές θα είναι ορατές τόσο από τον οδηγό όσο και από τον συνοδηγό ενώ θα έχουν χρησιμότητα και στο δημόσιο δρόμο, όπου θα προβάλλει άλλες πληροφορίες, όπως κενές θέσεις πάρκινγκ και λοιπά.

Δεν γνωρίζουμε για την ώρα σε ποιο στάδιο εξέλιξης βρίσκεται η συγκεκριμένη τεχνολογία και πόσο καιρό θα χρειαστεί να περιμένουμε για να τη δούμε στα αυτοκίνητα της Porsche. Αυτό που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι ότι τα αυτοκίνητα της μάρκας θα αποκτήσουν ένα φοβερό πλεονέκτημα, για όσους τα χρησιμοποιούν συχνά σε πίστα και χωρίς αμφιβολία θα είναι ένα πρωτοποριακό σύστημα που θα αλλάξει εντελώς τον τρόπο οδήγησης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!