Όμιλος Peugeot-Citroen: Φουλ στα ηλεκτρικά από το 2019

Πέτρος Σηφαλάκης
Όμιλος Peugeot-Citroen: Φουλ στα ηλεκτρικά από το 2019
Τρομερή εξέλιξη στα ηλεκτροκίνητα και υβριδικά αυτοκίνητα θέλει ο όμιλος PSA από την επόμενη χρονιά και μάλιστα λένε, ότι κάθε ένα μοντέλο στην γκάμα τους θα έχει μια έκδοση με μπαταρίες!

Ένα πλάνο γεμάτο «ρεύμα» έχει ο όμιλος Peugeot-Citroen για το άμεσο μέλλον, όπου προβλέπουν μια υβριδική ή ηλεκτρική έκδοση σε κάθε μοντέλο της γκάμας τους. Αυτό αφορά και τα μοντέλα της DS και της Opel που επίσης εντάσσονται στο γαλλικό γκρουπ, ενώ στα σχέδια που θα δρομολογηθούν σήμερα θα είναι δύο νέες πλατφόρμες που θα δέχονται όλων των ειδών τα κινητήρια σύνολα, από βενζίνη και ντίζελ μέχρι ηλεκτρικά και υβριδικά.

Το τελευταίο θα έχει σαφές αντίκτυπο στην εξοικονόμηση του κόστους παραγωγής για τις εταιρείες αφού δεν θα χρειάζονται ξεχωριστές γραμμές παραγωγής για τα ηλεκτρικά τους. Έτσι το Group PSA αποδεικνύει έμπρακτα τη δέσμευσή του, που ήταν να μειώσει το μέσο όρο ρύπων που αποβάλλουν τα μοντέλα του με την κίνησή τους και να φτιάξει μια πιο «καθαρή» γκάμα. Ήταν από τους πρώτους που ξεκίνησαν τις δοκιμές κατανάλωσης και ρύπων των αυτοκινήτων τους σε πραγματικές συνθήκες, πριν γίνει υποχρεωτικό από την Ευρωπαϊκή Ένωση και συνεχίζει να πρωτοπορεί στο κομμάτι της περιβαλλοντολογικής ευαισθησίας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!